Direktlänk till inlägg 17 februari 2008
Eftersom min familj ofta är stor på helgerna då hemvändande barn bänkar sig runt köksbordet är grytor en ofta förekommande rätt på helgmenyerna.
Nu för tiden kan mina också tänka sig att äta fisk (Annat var det då de var små)
Så denna fiskgryta har fått en 7 av dem på en skala mellan 1 och 10.
Fiskgryta allt i ett
Recept 8 portioner
300 gram lax
300 gram rödspätta
400 gram torskfilé
1 purjolök
2 klyftor vitlök
1 mindre huvud blomkål
1 huvud romanesco (eller broccoli)
8 mindre fasta potatisar, gärna Asterix
2 medelstora morötter
1 dl olivolja
1 tsk torkad timjan
1 msk socker
1 tsk salt
0,5 tsk vitpeppar
0,25 tsk cayennepeppar
2 burk tomatsoppa, 600 gram
1,2 liter vatten
1 tärning fiskbuljong
Rensa och hacka purjolök och vitlök. Fräs i en stor kastrull/gryta med olivolja. Skölj och skär under tiden blomkål och romanesco eller broccoli i mindre bitar och tillsätt dem. Borsta morötter och slanta dem. Borsta potatis och halvera dem. Tillsätt till grytan. Rör om då och då. Tillsätt kryddor, sedan tomatsoppa, vatten och fiskbuljong. Koka i minst 40 minuter. Är fisken otinad får den koka med i femton minuter. Färsk fisk får sjuda med i fem minuter.
Serverga gärna ett gott hembakat bröd till. Det brukar bli succe.
Recept ur min bakbok kommer undan för undan.
Nu har vintern kommit till Norrköping. Det var ett par tre år sedan vår stad vart klädd i vitt! Moses älskar det! Men jag är begränsat förtjust! Den enorma vitheten bländar mina få procent av syn så det blir tufft att vara ute. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||||
|