Direktlänk till inlägg 17 februari 2008
Detta bröd som vi i familjen kallar "det italienska brödet" gör alltid succe. Både till grytor och på buffe bordet.
25 g jäst
3 dl vatten
3 msk olivolja
1 tsk salt
7-8 dl vetemjöl
Fyllning:
10 marinerade soltorkade tomater
25 oliver
125 g getost eller fårost
färsk rosmarin
olivolja, gärna med citronsmak
flingsalt
Gör så här:
1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37°C. Rör ut jästen med lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, olivolja, salt och nästan allt vetemjöl. Arbeta degen smidig. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk ca 30 minuter.
2. Skär tomaterna i bitar. Låt oliverna rinna av och skär eller smula osten i bitar.
3. Sätt ugnen på 250 C.
4. Tag upp degen på mjölad arbetsbänk och knåda den ev. med resten av mjölet. Dela degen i 8 bitar. Forma varje bit till en rund bulle. Platta eller kavla ut den till ca 10 cm i diameter. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
5. Låt dem jäsa ca 15 minuter.
6. Tryck ner tomater, oliver, getost och små rosmarinkvistar i degen. Ringla över olivoljan och strö över lite flingsalt.
7. Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter.
Nu har vintern kommit till Norrköping. Det var ett par tre år sedan vår stad vart klädd i vitt! Moses älskar det! Men jag är begränsat förtjust! Den enorma vitheten bländar mina få procent av syn så det blir tufft att vara ute. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||||
|