Direktlänk till inlägg 8 april 2008
Fläskfile med svampsås
4 port.
500g fläskfilé
2 msk smör eller margarin
salt och peppar
Sås:
250g färsk svamp
1 hackad scharlottenlök
2 msk smör eller margarin
2 msk vetemjöl
3 dl köttbuljong + 1 dl steksky
1 dl grädde
½ msk soja
Putsa och skär filén i skivor. Stek dem i matfett, salta och peppra. Lägg över köttet på ett fat och täck med folie. Skölj ur stekpannan med 1 dl vatten. Spara det till såsen.
Sås:
Ansa svampen och skär den i bitar. Stek lök och svamp i matfett. Strö över vetemjölet och blanda. Tillsätt köttbuljong + steksky och grädde. Låt såsen sjuda ca: 5 minuter under omrörning. Tillsätt soja. Smaka av med salt och peppar. Lägg ner köttet i såsen och låt allt bli varmt.
Servera gärna till kokt ris och haricort verts.
Till omväxling brukar jag ibland servera pressad potatis till.
Nu har vintern kommit till Norrköping. Det var ett par tre år sedan vår stad vart klädd i vitt! Moses älskar det! Men jag är begränsat förtjust! Den enorma vitheten bländar mina få procent av syn så det blir tufft att vara ute. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | |||||||
|