Direktlänk till inlägg 7 juni 2008
Färskpotatis är en delikatess god att äta precis som den är, men vill du använda den till något mer avancerat får du här en spännande soppa!
Nu är snart färskpotatisen här- ja kanske redan kommit nere i Skåne, så passa på.
BILLIGARE DELIKATESS FÅR DU NOG LETA EFTER!
DET HÄR BEHÖVS TILL FYRA PERSONER
Tvätta potatisen väl och dela den i stora i bitar. Skölj, dela och skiva löken.
Fräs löken glansig i olja. Tillsätt potatis, vatten, buljongtärning och vin, och koka upp. Koka i 15 minuter tills potatisen är klar.
Mixa soppan nästan slät. Koka upp med crème fraiche och mjölk, och smaka av med salt och peppar. Servera med klippt krasse och knaperstekt bacon.
Nu har vintern kommit till Norrköping. Det var ett par tre år sedan vår stad vart klädd i vitt! Moses älskar det! Men jag är begränsat förtjust! Den enorma vitheten bländar mina få procent av syn så det blir tufft att vara ute. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 |
|||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 |
22 |
|||
23 |
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | |||||||||
|