Direktlänk till inlägg 13 oktober 2008
Godare än så här kan det knappast bli
DET HÄR BEHÖVER DU HA HEMMA:
½ dl vetemjöl eller 1 dl grahamsmjöl +
1½ dl vetemjöl
½ tsk salt
6 dl mjöl
k3 ägg
2-3 msk margarin eller smör
frysta bär av den sort du gillar bäst.
glass eller vispad grädde
SÅ HÄR GÖR DU:
Blanda mjöl och salt i en hög skål eller tillbringare. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Häll sedan i resten av mjölken. Vispa sist i äggen. Smält matfettet och rör ner det i smeten, då behövs inget extra fett vid gräddningen.
Grädda tunna pannkakor, lägg upp dem i en trave med de frysta bären emellan (de tinar på de varma pannkakorna)
Färska bär läggs uppe på strax före serveringen.
Servera pannkakstårtan avsvalnad med glass eller vispad grädde.
Nu har vintern kommit till Norrköping. Det var ett par tre år sedan vår stad vart klädd i vitt! Moses älskar det! Men jag är begränsat förtjust! Den enorma vitheten bländar mina få procent av syn så det blir tufft att vara ute. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 |
23 |
24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||||
|