Direktlänk till inlägg 23 november 2008
DETTA BEHÖVER DU HA HEMMA:
ca 500 g nöt- eller blandfärs
salt
1/2 1/2 msk rosé- eller grönpeppar
2 2 ägg
2 2 msk ströbröd
1/2 1/2 dl vispgrädde
2 2 msk kallt vatten
1 1 tärning nötbuljong
1 1 liten gul lök
Sås:
1 1 msk rosé- eller grönpeppar
1 1 msk smör
2 1/2 2 1/2 dl vispgrädde
3 3 msk crème fraîche
2 2 tsk soja
1 1 msk tomatpuré
salt
smör att steka i
SÅ HÄR GÖR DU
Blanda färsen med salt, stött peppar och ägg. Låt ströbrödet svälla 5 minuter i vätskan. Blanda med färsen. Smula ner buljongen. Hacka löken fint och vänd ner den. Provstek gärna en liten klick för att kolla kryddningen.
Forma små biffar och stek dem klara på medelvärme.
Fräs pepparn till såsen med smöret i en kastrull. Slå på grädde och crème fraîche, smaka av med soja, tomatpuré och salt. Småkoka 5 minuter.
Kokt potatis och en fräsch grönsallad till är gott!
Nu har vintern kommit till Norrköping. Det var ett par tre år sedan vår stad vart klädd i vitt! Moses älskar det! Men jag är begränsat förtjust! Den enorma vitheten bländar mina få procent av syn så det blir tufft att vara ute. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
|