Direktlänk till inlägg 23 januari 2009
Vad ska vi ha till middag?
Den eviga frågan.
Så är risken att det blir en hämtpizza vid kökdbordet som lördagsmiddag.
varför inte pröva på att göra en köttgryta.
Passar bra nu i ruskvädret!
DET HÄR BEHÖVER DU:
1 kilo högrev av nöt
2 gula lökar
1 röd lök
3 små morötter
10 kryddpepparkorn
5 vitpepparkorn
5 rosépepparkorn
5 lagerblad
2 köttbuljongtärningar
5 färska vitlökar (strimlade)
Salt
Smör till stekning
3 dl grädde
GÖR SÅHÄR :
Skär köttet i mindre bitar, bryn i stekpanna och lägg sedan över i en större gryta. Häll på vatten så det knappt täcker köttet, låt koka upp och skumma av noga. Tillsätt buljongtärningarna, lök, morötter, (klyftade) vitlöken, pepparkorna och lagerbladen! Brässera på svag värme ca 2½ timme till köttet är riktigt mört. Tillsätt grädden och låt koka upp ett par minuter innan servering. Servera till kokt potatis och vinbärsgelé!
Nu har vintern kommit till Norrköping. Det var ett par tre år sedan vår stad vart klädd i vitt! Moses älskar det! Men jag är begränsat förtjust! Den enorma vitheten bländar mina få procent av syn så det blir tufft att vara ute. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||||
|