Direktlänk till inlägg 10 februari 2009
Typ 2-diabetes ökar dramatiskt i hela världen och som boven i dramat utpekas vår kalori- och kolhydrattäta kost och vårt allt mer stillasittande liv.
Patienter med diabetes rekommenderas ofta så kallad medelhavskost, det vill säga en kost som innehåller mycket grönsaker , fisk och olivolja, men även bröd och andra produkter med gryn och spannmål.
Nu går en grupp forskare ett steg längre och menar att diabetiker ( och även vi andra) borde äta som på stenåldern för att må bra.
Och vad åt man då på stenåldern? Jo kött, fisk, grönsaker, rotfrukter, nötter, ägg och växter. Däremot inte sån föda som kommit in senare under människans utveckling: spannmål, bönor, mejeriprodukter, matfett, socker och salt.
Nu har vintern kommit till Norrköping. Det var ett par tre år sedan vår stad vart klädd i vitt! Moses älskar det! Men jag är begränsat förtjust! Den enorma vitheten bländar mina få procent av syn så det blir tufft att vara ute. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | ||||
|