Direktlänk till inlägg 30 mars 2009

Nyhetsbrev angående Göran Hägglunds uttalande

Av Kaela - 30 mars 2009 08:07


Apropå http://kaela.bloggagratis.se/2009/03/28/1529837-goda-foraldrar-ar-det-viktiga-goran/

diskussionen om Göran Hägglunds uttalande har Makalösa Föräldrar uttalat sig så här i ett nyhetsutskick.

 Be barnen om ursäkt, Hägglund!

RFSL, Makalösa föräldrar, RFSU och Femmis är oroliga över hur regeringen ska kunna föra en politik för alla barnfamiljer i Sverige när man har en socialminister som uppenbarligen inte tycker att alla barnfamiljer är lika mycket värda.


Göran Hägglund uttalade sig igår (torsdag 26 mars) i Nyhetsmorgon i TV4 och sa bland annat att det bästa för barnen är att växa upp med sin biologiska mamma och pappa och antydde att barn som inte växer upp i traditionella kärnfamiljer blir förvirrade och inte förstår vilka som är deras föräldrar.


–Vi ser mycket allvarligt på att en representant för regeringen, som dessutom är ansvarig för barnrättsfrågor, uttalar sig om vilka familjer som är bra och önskvärda i samhället. Kanske är det dags för regeringen att titta på fördelningen av ministerposterna säger Sören Juvas, förbundsordförande i RFSL.


– Vart femte barn i Sverige växer inte upp i en traditionell kärnfamilj. Göran Hägglund är skyldig alla dessa barn en ursäkt, säger Helene Sigfridsson, generalsekreterare i Makalösa föräldrar.Hägglunds uttalande visar att han är okunnig i ämnet som ligger inom hans ansvarsområde i regeringen och har inte bemödat sig om att sätta sig in i vad Folkhälsoinstitutet och modern forskning säger om barn och deras familjer.


– Sverige har uppenbarligen en socialminister som baserar sina uttalanden om familjer på personligt tyckande som saknar stöd i forskningen, säger Stina Holmberg, ordförande i Femmis.


– Göran Hägglund är hjärtligt välkommen på en kunskapsdag där vi mer än gärna går igenom den forskning som finns om ämnet, säger Åsa Regnér, generalsekreterare i RFSU


Upprop på Facebook kräver Hägglunds avgång


Makalösa Föräldrar hittar du här:

http://www.makalosa.org/kategori.php?e=press&PHPSESSID=2c23793fb7605da390c3f73f74a7b455
 
 
Ingen bild

Patrik T

30 mars 2009 21:25

Men jösses, vilket pladder... En minister som måste avgå bara för att hans åsikter inte gillas? Är det månen du kommer ifrån?
Men täääänk om det är så att hans åsikter kan hänvisas till... huga... vågar jag skriva detta... forskning...?
KAN det, ve och fasa, vara så att hans uttalande "Barn mår bäst av att växa upp med en mamma och en pappa" får stöd av mer än bara ideologi och åsikter?

När det gäller frågan om homoadoption (för det är ju det som det hela handlar om), är det egentligen pinsamt hur den behandlats här i Sverige. När man skulle klubba igenom detta i Riksdagen, opponerade sig (avvisade sig) följande remissinstanser:

Socialstyrelsen, NIA (Statens nämnd för internationella adoptionsfrågor), Svenska Läkaresällskapet, Sveriges Psykologförbund, Familjerättssocionomernas Riksförening Föreningen Sveriges Kommunala Familjerådgivare, AFO-Organisationen för adopterade och fosterbarn, Adopterade koreaners förening (AKF), Forum för adopterade Förbundet Adoptionscentrum, Familjeföreningen för Internationell Adoption, Barnen Framför Allt - Adoptioner, Riksförbundet Barnens Rätt i Samhället (BRIS), Rädda Barnen, Familjerättssekreterarna, Adoptionsrådgivningen, Nätverket Adopterades Röst, Barnens Vänner.

TUNGA namn det där. Man kan jämföra detta med Frankrike, där man ungefär samtidigt också tog upp denna fråga i regeringen. Man tillsatte en grupp som forskade huruvida det skulle kunna vara Ok med homosexuella föräldrar till ett adopterat barn - och man arbetade med detta i två år. Sedan blev det ett starkt NEJ.
I Frankrike, till skillnad från Sverige, var experternas uttalande det viktigaste i frågan.

I Sverige verkar det som om ideologi gick före vetenskap.

Men visst - homosexuella föräldrar skulle säkert kunna vara riktigt bra föräldrar. Inget snack om saken. Men den viktiga frågan är om det är BARNETS BÄSTA. Inte FÖRÄLDRARNAS BÄSTA. För både du och jag vet ju att det finns barn som far illa (minst sagt) även i traditionella kärnfamiljer. Men vad det beror på är ju en helt annan sak.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kaela - Söndag 3 feb 10:46

  Nu har vintern kommit till Norrköping. Det var ett par tre år sedan vår stad vart klädd i vitt! Moses älskar det! Men jag är begränsat förtjust! Den enorma vitheten bländar  mina få procent av syn så det blir tufft att vara ute.   ...

Av Kaela - Söndag 20 jan 18:49


  Men vad är nu detta? Moses i soffan!   Ingen hund i soffan sa vi ju! Men vem kan motstå?    Ta hand om dig och de dina, det viktigaste av allt.     ...

Av Kaela - Onsdag 9 jan 06:42


          Du som nu och då tittat in till mig under åren kanske saknar morgonrapporten med grattisar med mera.   Orsaken är ju minständigt försämrade syn- Jag väntarr på det program som, ska lunna ge mig nya möjligheter. Den väntan ...

Av Kaela - Fredag 4 jan 06:50


             Plusgraderna har återvänt till Norrköping. Och med dem slasket.   Ingen sol varken idag - 4 januari  eller imorgon - trettondagsaftonen som det ser ut.   Dagens officiella tema; 4 JanuariPunktskriftens dag*Världshy...

Av Kaela - Torsdag 3 jan 07:07


    På minussidan även idag. Ingen direkt vind vilket nog gör vädret ännu skönare.     Dagens officiella tema:   3 JanuariJ.R.R Tolkien day   Alfred och Alfrisa har namnsdag och grattas så varmt! DU som har födelsedag idag får...

Presentation

Fråga mig

144 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12
13
14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Kaela med Blogkeen
Följ Kaela med Bloglovin'

Gästbok

Översätt bloggen

Andras bloggar

Läsvärda bloggar


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se