Direktlänk till inlägg 10 april 2009

För att få en vän

Av Kaela - 10 april 2009 10:03


Föräldrar bekymrar sig ofta över att deras barn inte väljer rätt vänner.

 De vill inte att barnen skall hamna i dåligt sällskap och säger kanske åt dem att umgås med sådana som är fina eller har föräldrar som är högt uppsatta i samhället.

Men det är ju detsamma som att säga åt sina barn att bara skaffa sig bruksvänner.

Barn behöver själva lära sig att det finns bra vänner och dåliga vänner.

Vi tycker inte själva om andra för att de genomgått en kvalitets kontroll eller på något annat sätt gjort sig förtjänta av att vara våra vänner. I stället är det nog så att alla förtjänar vi att bli omtyckta för vad vi i grunden och botten är , om vi bara klarar av att låta andra lära känna oss sådana som vi är.

Vänskap är egentligen någonting mycket enkelt och mycket naturligt.

Om folk bara tog sig tid att lära känna varandra som de goda varelser de i grund och botten är så skulle de bli vänner alldeles av sig själva.

Sann vänskap består och det kanske mest smärtsamma som kan hända en är när någon som man trodde var en sann vän visar sig vara en synnerligen ovänlig och gör något som du aldrig räknat med att en sann vän gör.

En verkligt sann vän vet man var man har.

Man kan räkna ut hur han/hon kommer att reagera innan det händer något.

Man vet att vänskapen består oberoende av vad som händer.

Det spelar ingen roll vilken religiös eller politisk uppfattning du har för vänskap står över sådant.

Egentligen är vänskap full förståelse och därför en andlig kvalitet.

Den kan endast existera mellan de levande varelser och står över sådana saker som familj, grupper, samhället, ekonomin, politik, rum och tid, idéer och tankar.

Den yttersta sanningen är varelsen själv.

 Om han kan lära känna sig själv då finner han också sanningen.

Då kan han bli fri att vara sig själv och bli en sann vän för andra.

Sann vänskap existerar mellan levande varelser som känner varandra som de i grund och botten är och bryr sig inte om det yttre skenet eller kropparnas utseende.

Sann vänskap fodrar att man bryr sig om den andres inre kvaliteter och kan endast uppnås om man är villig att släppa andra inpå sig och även själv kan gå andra inpå livet.

Man måste också tillåta att andra att få veta vem man är .

 När du konfronteras med att lära känna någon annan så som han/hon är innerst inne så konfronteras du samtidigt mycket sanning och du måste därför ha hög konfront på sanning för att kunna få riktiga vänner.

Vänskap har också med medkänsla att göra.

Om du kan dela någon annans känslor och tankar så kan du vara hans vän, men du behöver inte vara överens med honom/henne för det.

Bara du delar dem med honom/henne så blir du hans/hennes vän.

En person som döljer sina känslor och tankar och låtsas vara något annat än det han är hindrar andra att bli hans vänner.

Man känner besvikelse när man upptäcker att någon inte var den vän man trodde, eller visar sig inte kunna stå för sitt ord.

Människor som inte kan vara sig själva kan inte få riktiga vänner. Förmodligen gör de så därför att de tror att ingen skulle tycka om dem om de fick lära känna dem.

De förstår inte sig själva och de tycker inte om vad de ser i sig själva. Därför tror de att andra också skulle tycka illa om dem om de kunde lära känna dem.

Om de kunde lära sig att förstå sina egna motiv och sin egen inre natur skulle de kunna tycka om sig själva och komma ur fällan.

Om då skulle de kunna få vänner och de skulle kunna vara vänner.

 
 
Ingen bild

pb

11 april 2009 23:22

Ja, det finns en fara i att välja bort det man, som förälder , tror är skadligt. Själv kommer jag att välja bort heroin. Visst, min dotter kommer inte att kunna lära känna denna drog och därför inte själv veta "vad som är bäst för henne själv." Ok, lite väl sarkastiskt sagt? Men är det inte så att oavsett vad vi väljer bort för våra små - om det så är sockerlösning (Läsk), chips trafikregler etc så är det baserat på våra, och andras kunskaper, om vad som är eller kan bli skadligt?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kaela - 3 februari 2019 10:46

  Nu har vintern kommit till Norrköping. Det var ett par tre år sedan vår stad vart klädd i vitt! Moses älskar det! Men jag är begränsat förtjust! Den enorma vitheten bländar  mina få procent av syn så det blir tufft att vara ute.   ...

Av Kaela - 20 januari 2019 18:49


  Men vad är nu detta? Moses i soffan!   Ingen hund i soffan sa vi ju! Men vem kan motstå?    Ta hand om dig och de dina, det viktigaste av allt.     ...

Av Kaela - 9 januari 2019 06:42


          Du som nu och då tittat in till mig under åren kanske saknar morgonrapporten med grattisar med mera.   Orsaken är ju minständigt försämrade syn- Jag väntarr på det program som, ska lunna ge mig nya möjligheter. Den väntan ...

Av Kaela - 4 januari 2019 06:50


             Plusgraderna har återvänt till Norrköping. Och med dem slasket.   Ingen sol varken idag - 4 januari  eller imorgon - trettondagsaftonen som det ser ut.   Dagens officiella tema; 4 JanuariPunktskriftens dag*Världshy...

Av Kaela - 3 januari 2019 07:07


    På minussidan även idag. Ingen direkt vind vilket nog gör vädret ännu skönare.     Dagens officiella tema:   3 JanuariJ.R.R Tolkien day   Alfred och Alfrisa har namnsdag och grattas så varmt! DU som har födelsedag idag får...

Presentation

Fråga mig

144 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Översätt bloggen

Andras bloggar

Läsvärda bloggar


Skapa flashcards