Direktlänk till inlägg 22 juni 2009
Vardag igen och matfantasin är använd till de goda rätter vi tillagat under helgen.
Då blir det ofta pannkakor eller falukorv som blir räddningsplankan.
Men man kan "festa till" även vardagsmiddagen.varför inte fixa en bulgursallad till middag idag?
DET HÄR BEHÖVER DU HA HEMMA:
2 dl bulgur
ca 6 dl vatten + 1 örtbuljongtärning
100 g frysta haricots verts
1 burk svarta bönor, ā 400 g
1/2 rödlök
250 g körsbärstomater
1 kruka sallad, t.ex ekbladsallad
150 g lufttorkad skinka i tunna skivor
2 dl matyoghurt
3 krm sambal oelek
SÅ HÄR GÖR DU:
Koka bulgurn enligt anvisningar på förpackningen, men byt ut saltet mot en buljongtärning. När Bulgurn nästan är färdig, blanda ner haricots verts i bulgurn. Lägg på locket och låt stå ca 5 minuter.
Häll av spadet från de svarta bönorna och skölj dem i kallt vatten. Skala och skiva löken tunt. Halvera tomaterna. Varva bulgur med svarta bönor, rödlök, körsbärstomater och sallad i en skål eller på ett uppläggningsfat.
Servera med skinkan.
Blanda matyoghurt och sambal oelek till en dressing.
Nu har vintern kommit till Norrköping. Det var ett par tre år sedan vår stad vart klädd i vitt! Moses älskar det! Men jag är begränsat förtjust! Den enorma vitheten bländar mina få procent av syn så det blir tufft att vara ute. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | ||||||||
|