Direktlänk till inlägg 18 september 2009

Recept på mandarinkyckling

Av Kaela - 18 september 2009 10:33

Nu stundar helgen och den eviga frågan - Vad ska vi äta?

 

Varför inte Mandarinkyckling en av dagarna.

Garanterat en smakupplevelse.

 

4 portioner:

 

DETTA BEHÖVER DU HA HEMMA:

 

4 kycklinglår
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
3 morötter
1-2 påse saffran
5 dl hönsbuljong
saft av 1 citron
2 lagerblad
4 mandariner
2 msk muscovadosocker (gärna den mörka el. farinsocker)
1 tsk torkad basilika
50 g gula russin (eller aprikoser i bitar)
50 g mandlar (rostade)
olja och smör att steka i
1 tsk maizenamjöl
 
Att servera till:
grekisk yoghurt med mynta och vitlök
13 dl grekisk yoghurt
2 vitlöksklyftor (fint rivna)
1-2 tsk malen kardemumma + 1 knivspets malen spiskummin
salt och peppar

SÅ HÄR GÖR MAN:

Blanda ihop ingredienserna till den grekiska yoghurten och spara så länge.
 
Låt russinen mjukna i lite vatten. Skala och hacka den gula löken och vitlöken. Skala morötterna och skär de i skivor.
Tvätta mandarinerna väl i varmt vatten och skala dem.
Ta undan skalet från 2 mandariner och skär dem i riktigt tunna strimlor.

Blanda ihop strimlorna med muscovadosockret och basilikan. Låt det stå och dra vätska i ca 10 minuter.
Skär mandarinköttet i grövre bitar och mixa sönder. Sila genom en grovmaskig sil och spara. Salta och peppra kycklinglåren och bryn dem ordentligt runt om i smör- och olja.

Flytta över låren till en rymlig gryta. Tillsätt lite mera stekfett i pannan och fräs lök- och vitlökshacket samt morötterna där i, strö över saffran och fräs lite till.

Flytta sedan över till kycklinglåren.

 Lägg ner lagerblad och släck med hönsbuljong, citronsaft och hälften av mandarinsaften.
Lägg på locket, koka upp och sänk sedan värmen.

Låt det puttra i ca 15 minuter. Tillsätt sedan mandarinskalet med samt socker och vätska som bildats samt russinen.

Puttra vidare i ca 10 -15 minuter.

Smaka av med salt och peppar och rör ut resten av mandarinsaften med maizenamjölet och rör ner i grytan. Koka upp och red av spadet.

Rosta mandlarna i en torr panna och strö över anrättningen.  
Servera med den förberedda yoghurten till ett gott indiskt Naanbröd eller ris. T

ycker man om lite hetta, så smaka gärna av rätten med lite chilipasta.

Servera gärna lite extra mandariner med gröna oliver till, uppskurna och
marinerade med lite god olivolja.



 


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kaela - 3 februari 2019 10:46

  Nu har vintern kommit till Norrköping. Det var ett par tre år sedan vår stad vart klädd i vitt! Moses älskar det! Men jag är begränsat förtjust! Den enorma vitheten bländar  mina få procent av syn så det blir tufft att vara ute.   ...

Av Kaela - 20 januari 2019 18:49


  Men vad är nu detta? Moses i soffan!   Ingen hund i soffan sa vi ju! Men vem kan motstå?    Ta hand om dig och de dina, det viktigaste av allt.     ...

Av Kaela - 9 januari 2019 06:42


          Du som nu och då tittat in till mig under åren kanske saknar morgonrapporten med grattisar med mera.   Orsaken är ju minständigt försämrade syn- Jag väntarr på det program som, ska lunna ge mig nya möjligheter. Den väntan ...

Av Kaela - 4 januari 2019 06:50


             Plusgraderna har återvänt till Norrköping. Och med dem slasket.   Ingen sol varken idag - 4 januari  eller imorgon - trettondagsaftonen som det ser ut.   Dagens officiella tema; 4 JanuariPunktskriftens dag*Världshy...

Av Kaela - 3 januari 2019 07:07


    På minussidan även idag. Ingen direkt vind vilket nog gör vädret ännu skönare.     Dagens officiella tema:   3 JanuariJ.R.R Tolkien day   Alfred och Alfrisa har namnsdag och grattas så varmt! DU som har födelsedag idag får...

Presentation

Fråga mig

144 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Översätt bloggen

Andras bloggar

Läsvärda bloggar


Skapa flashcards