Direktlänk till inlägg 12 oktober 2009

Vad har du för färg på dina kläder idag?

Av Kaela - 12 oktober 2009 06:09

  


Färger har en stor inverkan på oss.
Det är inte enbart genom ögonen vi upplever färgerna utan även genom deras energi som vi omedvetet tar upp genom huden.
Våra känslor, tankar, blodtryck, immunförsvar och muskler påverkas av färgerna.
De påverkar alltså hur vi mår.
Vilka färger har du på dig i dag?
Vad har du för färg på dina väggar i sovrummet, i ditt arbetsrum?

Val av färger säger också en del om vår personlighet.
En utåtriktad person väljer ofta klara och starka nyanser medan en introvert eller blyg person föredrar milda pasteller eller gråtoner.

 

Det här kanske kan sägas vara en slags färgtolk.

Sedan kan vi ju individuellt uppleva färger på ett helt annat sätt och då är det ju det som gäller just för dig eller mig.

 

VITT

Vitt är oskuldens, renhetens och glädjens färg och upplevs som frisk och svalkande. Det är en färg som verkar expansiv. På för stora ytor kan den upplevas som bländande varför det i inredningssammanhang kan vara bättre att välja en bruten vit färg.

RÖTT

Rött stimulerar vårt mod, vår styrka och sexualitet. Det är en kraftigt stimulerande färg som ger mycket energi, vilket i för stora doser kan leda till aggressivitet. Färgen ökar hjärtfrekvensen, blodcirkulationen och ger värme. Den skärper också vår uppmärksamhet. Rött är en stark symbol för kärlek troligtvis för att den stimulerar känslorna och sexualiteten.

ORANGE

Optimistfärg nummer ett. Den stärker välbefinnandet och gör oss entusiastiska. Orange ger energi och lust att skapa och njuta – den ger oss mer livsgnista! Färgen stimulerar aptiten vilket gör den lämplig för kök och matplatser. Den har en cirkulationsbefrämjande effekt. Orange är också en kommunikationsfärg vilket gör den lämplig i rum för gemenskap.

GULT

Färgen är uppiggande – tänk på solen! Gult är den främsta kommunikationsfärgen och passar därför bra i rum för gemenskap. Gult är bra för koncentrationen och den är utvecklande för intellektet genom att speeda upp tankarna, öka kreativiteten och göra oss analytiska och klartänkta. Färgen håller oss alerta vilket gör den särskilt lämplig för arbetsplatser.

ROSA

Rosa är en lugnande färg som skapar trygghet och fungerar läkande för kropp och själ. Det är en bra färg för barn och människor som håller på att rehabiliteras från olika åkommor. Den milda färgen är bra för rum som man vill ha stillhet i.

GRÖNT

Balans och harmonifärg nummer ett – tänk på naturens och skogens färg. Den är både varm och kall i sin renaste form. Färgen skapar trygghet, hopp och ger tröst, stimulerar ömhet och generositet och är den färg som bäst ger balans i livet. Grönt passar bra i sovrummet, vid matplatsen om man vill ha lugn och harmoni vid matbordet.

LIME

Lime är nyansen mellan gult och grönt – vårens färg. Det är en mycket intensiv, frisk och fräck färg som kanske bäst lämpar sig på mindre ytor. Den får oss att fnittra, befriar vårt sinne och bidrar till utvecklandet av parapsykologiska talanger.

BLÅTT

Färgen för lugn och vila. Blått får oss att varva ner, både mentalt och kroppsligt. Passar utmärkt för sömn – men är du frusen så kanske du ska välja grönt istället som inte kyler som blått gör. Om du känner dig nedstämd ska du inte välja blått på kläderna utan välja en varmare färg istället, varför inte gult!

VIOLETT

Violett förknippas med mystik och religion. Färgen belyser viljan och ger genialisk inspiration. Den leder oss till ett absolut varande och totalt medvetande.

TURKOS

Turkos är den kallaste ljusvibrationen mellan blått och grönt. Den kyler ner och dämpar blodcirkulationen. Färgen upplevs som ren och fräsch – passar bra i badrummet.

BRUNT

Brunt skapar värme och trygghet såsom moder jord men i för stora doser kan färgen tynga ner.

SVART

Svart representerar sorgens färg men också det mystiska och det förbjudna. Svart är mörkrets färg såsom natten och döljer det vi inte vill visa.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kaela - Torsdag 13 dec 06:49


        Någon plusgrad även idag och ganska blåsigt. Gråa skyar som vi troligtvis får dras med hela dagen.     Dagens tema Luciadagen   Det är Luciadagen idag och det betyder att Lucia har namnsdag.Förutom att vi firar minnet  a...

Av Kaela - Onsdag 12 dec 07:13


      Jag har mycket jag skulle vilja dela med er mina fina bloggvänner- Men min syn idag är knappt tio  procent och det tar en otrolig tid och blir en hel del fel. Väntar på ett program som ska hjälpa mig!   Önskar alla en härlig ons...

Av Kaela - Onsdag 12 dec 06:45


                    En plusgrad också idag. Gråväder och lite blåsigt!   Dafens offic12 DecemberJulstjärnans dag*iella teman:   Alexandwe och Alexis har namnsdag idag  och gratuleras varDet Det gör också DU som fyller år idag!   ...

Av Kaela - Tisdag 11 dec 06:49


              Bara att koppas att det inte är ishalka idag eftersom det föll lite blörsnö igårkväll och temperaturen under natten penddlat ner till någon minusgras. Måttlig v   Dagens off iciella teman: 11 DecemberInternationella...

Av Kaela - Måndag 10 dec 06:47


        Torrare gator idag- men ingen halka trots en minusgrad. Svag vind och ett svagt hopp om sol.   Dagens officiella teman: 1 0 DecemberInternationella djurrättsdagen*Mänskliga rättigheternas dag*Nobeldagen*Terra Madre day* ...

Presentation

Fråga mig

144 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21
22
23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Kaela med Blogkeen
Följ Kaela med Bloglovin'

Gästbok

Översätt bloggen

Andras bloggar

Läsvärda bloggar


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se