Direktlänk till inlägg 12 oktober 2009

Vad har du för färg på dina kläder idag?

Av Kaela - 12 oktober 2009 06:09

  


Färger har en stor inverkan på oss.
Det är inte enbart genom ögonen vi upplever färgerna utan även genom deras energi som vi omedvetet tar upp genom huden.
Våra känslor, tankar, blodtryck, immunförsvar och muskler påverkas av färgerna.
De påverkar alltså hur vi mår.
Vilka färger har du på dig i dag?
Vad har du för färg på dina väggar i sovrummet, i ditt arbetsrum?

Val av färger säger också en del om vår personlighet.
En utåtriktad person väljer ofta klara och starka nyanser medan en introvert eller blyg person föredrar milda pasteller eller gråtoner.

 

Det här kanske kan sägas vara en slags färgtolk.

Sedan kan vi ju individuellt uppleva färger på ett helt annat sätt och då är det ju det som gäller just för dig eller mig.

 

VITT

Vitt är oskuldens, renhetens och glädjens färg och upplevs som frisk och svalkande. Det är en färg som verkar expansiv. På för stora ytor kan den upplevas som bländande varför det i inredningssammanhang kan vara bättre att välja en bruten vit färg.

RÖTT

Rött stimulerar vårt mod, vår styrka och sexualitet. Det är en kraftigt stimulerande färg som ger mycket energi, vilket i för stora doser kan leda till aggressivitet. Färgen ökar hjärtfrekvensen, blodcirkulationen och ger värme. Den skärper också vår uppmärksamhet. Rött är en stark symbol för kärlek troligtvis för att den stimulerar känslorna och sexualiteten.

ORANGE

Optimistfärg nummer ett. Den stärker välbefinnandet och gör oss entusiastiska. Orange ger energi och lust att skapa och njuta – den ger oss mer livsgnista! Färgen stimulerar aptiten vilket gör den lämplig för kök och matplatser. Den har en cirkulationsbefrämjande effekt. Orange är också en kommunikationsfärg vilket gör den lämplig i rum för gemenskap.

GULT

Färgen är uppiggande – tänk på solen! Gult är den främsta kommunikationsfärgen och passar därför bra i rum för gemenskap. Gult är bra för koncentrationen och den är utvecklande för intellektet genom att speeda upp tankarna, öka kreativiteten och göra oss analytiska och klartänkta. Färgen håller oss alerta vilket gör den särskilt lämplig för arbetsplatser.

ROSA

Rosa är en lugnande färg som skapar trygghet och fungerar läkande för kropp och själ. Det är en bra färg för barn och människor som håller på att rehabiliteras från olika åkommor. Den milda färgen är bra för rum som man vill ha stillhet i.

GRÖNT

Balans och harmonifärg nummer ett – tänk på naturens och skogens färg. Den är både varm och kall i sin renaste form. Färgen skapar trygghet, hopp och ger tröst, stimulerar ömhet och generositet och är den färg som bäst ger balans i livet. Grönt passar bra i sovrummet, vid matplatsen om man vill ha lugn och harmoni vid matbordet.

LIME

Lime är nyansen mellan gult och grönt – vårens färg. Det är en mycket intensiv, frisk och fräck färg som kanske bäst lämpar sig på mindre ytor. Den får oss att fnittra, befriar vårt sinne och bidrar till utvecklandet av parapsykologiska talanger.

BLÅTT

Färgen för lugn och vila. Blått får oss att varva ner, både mentalt och kroppsligt. Passar utmärkt för sömn – men är du frusen så kanske du ska välja grönt istället som inte kyler som blått gör. Om du känner dig nedstämd ska du inte välja blått på kläderna utan välja en varmare färg istället, varför inte gult!

VIOLETT

Violett förknippas med mystik och religion. Färgen belyser viljan och ger genialisk inspiration. Den leder oss till ett absolut varande och totalt medvetande.

TURKOS

Turkos är den kallaste ljusvibrationen mellan blått och grönt. Den kyler ner och dämpar blodcirkulationen. Färgen upplevs som ren och fräsch – passar bra i badrummet.

BRUNT

Brunt skapar värme och trygghet såsom moder jord men i för stora doser kan färgen tynga ner.

SVART

Svart representerar sorgens färg men också det mystiska och det förbjudna. Svart är mörkrets färg såsom natten och döljer det vi inte vill visa.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kaela - Söndag 3 feb 10:46

  Nu har vintern kommit till Norrköping. Det var ett par tre år sedan vår stad vart klädd i vitt! Moses älskar det! Men jag är begränsat förtjust! Den enorma vitheten bländar  mina få procent av syn så det blir tufft att vara ute.   ...

Av Kaela - Söndag 20 jan 18:49


  Men vad är nu detta? Moses i soffan!   Ingen hund i soffan sa vi ju! Men vem kan motstå?    Ta hand om dig och de dina, det viktigaste av allt.     ...

Av Kaela - Onsdag 9 jan 06:42


          Du som nu och då tittat in till mig under åren kanske saknar morgonrapporten med grattisar med mera.   Orsaken är ju minständigt försämrade syn- Jag väntarr på det program som, ska lunna ge mig nya möjligheter. Den väntan ...

Av Kaela - Fredag 4 jan 06:50


             Plusgraderna har återvänt till Norrköping. Och med dem slasket.   Ingen sol varken idag - 4 januari  eller imorgon - trettondagsaftonen som det ser ut.   Dagens officiella tema; 4 JanuariPunktskriftens dag*Världshy...

Av Kaela - Torsdag 3 jan 07:07


    På minussidan även idag. Ingen direkt vind vilket nog gör vädret ännu skönare.     Dagens officiella tema:   3 JanuariJ.R.R Tolkien day   Alfred och Alfrisa har namnsdag och grattas så varmt! DU som har födelsedag idag får...

Presentation

Fråga mig

144 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21
22
23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Kaela med Blogkeen
Följ Kaela med Bloglovin'

Gästbok

Översätt bloggen

Andras bloggar

Läsvärda bloggar


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se