Direktlänk till inlägg 6 januari 2010
Helg på helg...och matfantasin börjar ta slut.
Igår upptäckte jag att vi hade en halv grillad kyckling i frysen och bestämde mig för att den legat länge nog.
Enkel att göra är denna rätt så du kan inte misslyckas.
DETTA BEHÖVER DU HA HEMMA:
300 gram färdiggrillad eller helstekt kyckling
1 pkt bacon
1 gul lök
½ dl soltorkade tomater (i olja)
1 näve champinjoner(eller en burk)
1 burk cremé fraiche
3 dl hönsbuljong
Salt & peppar
SÅ HÄR GÖR DU:
* Finhacka löken och strimla de soltorkade tomaterna.
*Skär champinjonerna i skivor.
* Strimla bacon och fräs på i het stekpanna tillsammans med löken.
* Tillsätt champinjonerna och de soltorkade tomaterna.
* Slå på buljongen och cremé fraiche.
* Låt koka upp.
* Sänk värmen och tillsätt kycklingbitarna.
* Låt puttra ihop ca 5-8 min till en tjockare sås.
* Smaka av med salt & peppar.
* Avsluta med finhackad persilja! (kanske har du i frysen om du inte har färsk)
Nu har vintern kommit till Norrköping. Det var ett par tre år sedan vår stad vart klädd i vitt! Moses älskar det! Men jag är begränsat förtjust! Den enorma vitheten bländar mina få procent av syn så det blir tufft att vara ute. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|