Direktlänk till inlägg 3 augusti 2010
Tyvärr har jag inget foto
PEPPARKAKSRUTOR MED FROSTING.
DET HÄR BEHÖVER DU:
200 gram smör
4 dl strösocker
4 ägg
3 dl turkisk yoghurt
4 dl vetemjöl
1 påse pepparkakskrydda
2 tsk bikarbonat
TILL FROSTINGCREMEN
200 gram cream cheee
75 gram mjukt smör
3 dl fkorsocker
2 tsk vaniljsocker
GARNERING
Färska bär, röda vinbär eller hallon
Gärna några blad citronmeliss
SÅ HÄR GÖR DU:
Sätt ugnen på 175 grader.
Klä en långpappa med bakpapper
Mixa smör och socker jämnt i matberedare.
Tillsätt äggen ett och ett medan maskinen kör
Mixa i youghurten.
Blanda till sist i mjöl, pepparkakskrydda och bikarbonat på lite lägre hastighet.
Bred ut smeten i långpannan och grädda mitt i ugnen i cirka 30 minuter.
Prova med en sticka.
Låt kakan svalna helt.
Frosting
Mixa alla ingerdienser till en kräm i matberedaren.
Bred sedan över kakan som ska vara helt kall och skär i jämna rutor.
Cirka 30 rutor kan du räkna med att få.
Servera med de färska bären
Nu har vintern kommit till Norrköping. Det var ett par tre år sedan vår stad vart klädd i vitt! Moses älskar det! Men jag är begränsat förtjust! Den enorma vitheten bländar mina få procent av syn så det blir tufft att vara ute. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|