Direktlänk till inlägg 6 augusti 2010
Morotskaka är inte bara god utan faktiskt också lite nyttig.
Morötter kan vi nästan inte få i oss för många.
DETTA BEHÖVER DU
6dl rivna morötter
2dl olja
5dl Mjöl
4 ägg
4dl socker
3tsk bakpulver
2tsk kanel
2tsk vaniljsocker
samt till glasyren
120g Philadelfia ost
50g Margarin
4dl Florsocker
SÅ HÄR GÖR DU:
Riv morötterna.
Blanda ägg och socker poröst och tillsätt övriga ingredienser.
Grädda kakan i en smord långpanna eller i två runda tårtbottnar i mitten av ugnen i 40min, 175 grader.
Medan kakan svalnar blandar du ingredienserna till glasyren med hjälp av en elvisp.
Bred glasyren på kakan när den är kall, annars är det risk för att den smälter ut.
Vill du så kan du garnera med något - låt fantasin spela
Nu har vintern kommit till Norrköping. Det var ett par tre år sedan vår stad vart klädd i vitt! Moses älskar det! Men jag är begränsat förtjust! Den enorma vitheten bländar mina få procent av syn så det blir tufft att vara ute. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|