Direktlänk till inlägg 22 juni 2011
Nu närmar sig midsommar och inlagd sill måste förstås stå på bordet.
Pröva gärna denna varianten.
Jag hittade receptet till påsk och den hade strykande åtgång.
Tyvärr ingen bild
Detta behöver du ha hemma
4 dl vatten
2 d lsocker
1 dl ättiksprit (12%)
2 burkar urvattnad inläggningssill(ā 420 g
ca 3 cm pepparrot
1 bit färsk ingefära (ca 3 cm)
10 kryddpepparkorn
10 nejlikor
3 lagerblad
1 röd lök
Så här gör du
Koka upp vatten, socker och ättika. Låt kallna.
Skär sillen i bitar.
Skala och skär pepparrot och ingefära i skivor/slantar.
Skala moroten och skär i slantar.
Skölj och strimla purjolöken.
Varva alltsammans utom rödlöken i en burk och häll lagen över.
Låt stå i kylskåp ett dygn.
Lägg upp sillen och dekorera med skivor av rödlök när du ska servera.
Nu har vintern kommit till Norrköping. Det var ett par tre år sedan vår stad vart klädd i vitt! Moses älskar det! Men jag är begränsat förtjust! Den enorma vitheten bländar mina få procent av syn så det blir tufft att vara ute. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | ||||||
|