Direktlänk till inlägg 13 juli 2011
Om man gör en heldagsutflykt är det bra att ha något matigare med sig.
Ingenting är så lätt att ta med och mättar så skönt som fyllda gifflar.
Du gör dem så här:
DETTA BEHÖVER DU HEMMA (FYLLNING HITTAR DU SÄKERT I KYLSKÅPET)
50 g smör
50 g jäst
1 dl vatten
2 dl filmjölk
½ dl fibrex
1 tsk salt
1 msk brödsirap
2 ägg
8-9 dl vetemjöl
Smula jästen i en degbunke och rör ut den med vattnet. (Värm först vattnet till 37 grader)
Häll filmjölk och smör i mindre bitar över jästen.
Tillsätt Fibrex, salt, sirap, ägg och det mesta av vetemjölet.
Arbeta ihop till en deg som får jäsa ca 30 minuter till dubbel storlek.
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den blank och smidig.
Halvera degen och kavla varje del till en rund platta.
Dela varje platta i åtta trekanter.
Lägg på (rökt skinka,tonfisk, ost eller något annat du har hemma...falukorv i strimlor med lite ketcup på går också bra)- apåvarje trekant.
Rulla ihop mot spetsen.
Sätt ugnen på 250°.
Lägg gifflarna på bakplåtspapper eller smord plåt.
Låt jäsa ca 20 min medan ugnen blir varm.
Pensla med uppvispat ägg och strö på riven ost.
Grädda 8-10 minuter tills gifflarna fått en gyllene färg.
Nu har vintern kommit till Norrköping. Det var ett par tre år sedan vår stad vart klädd i vitt! Moses älskar det! Men jag är begränsat förtjust! Den enorma vitheten bländar mina få procent av syn så det blir tufft att vara ute. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 |
5 |
6 |
7 |
8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|