Direktlänk till inlägg 24 juli 2011
En god potatissallad som dessutom är glutenfri fick jag för en tid sedan receptet på och har sedan dess gjort den flera gånger. Tar du dessutom laktosfri gräddfil får du en rätt som är både gluten och laktosfri
Alltid till belåtenhet för matgästerna.
(Tyvärr ingen bild)
DETTA BEHÖVER DU HA HEMMA:
iNGREDIENSER
700-800 g potatis
2 syrliga äpplen
1 liten bit purjolök eller ½ röd lök
1 Halv normalstor gurka
8 - 10 rädisor
DRESSING:
2 dl gräddfil
1 dl majonnäs
2 msk senap
1 krm salt
½ krm vitpeppar
2-3 msk finhackad gräslök
GÖR SÅ HÄR:
Koka färskpotatis och låt den kallna.
Rör samman gräddfil och majonnäs och smaksätt den med senap och kryddor i en skål.
Blanda i gräslöken.
Skär den skalade och kalla potatisen, äpplena och gurkan i tärningar.
Skär purjolöken i tunna strimlor eller hacka rödlöken i små bitar.
Tärna rädisorna.
Lägg i skålen med dressingen och rör om ordentligt men försiktigt.
Låt gärna salladen stå en stund och ta smak.
Du kan använda denna potaissalladen till både kött, fågel och fisk.
Nu har vintern kommit till Norrköping. Det var ett par tre år sedan vår stad vart klädd i vitt! Moses älskar det! Men jag är begränsat förtjust! Den enorma vitheten bländar mina få procent av syn så det blir tufft att vara ute. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 |
5 |
6 |
7 |
8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|