Direktlänk till inlägg 24 juli 2014
Varm mat lockar inte till lunchen när termometern ligger runt 30 grader varmt.
Den här soppan kan även serveras varm om man så vill.
Detta räcker till fyra portioner, tar 15 minuter + kylning att få på bordet.
DETTA BEHÖVER DU HA HEMMA:
3 msk smör
1 gul lök, finhackad
1 l grönsaksbuljong
600 g färska eller frysta ärtor
1/2 dl bladpersilja
1/2 dl färsk mynta
flingsalt och nymalen svartpeppar
1 dl crème fraiche
1/2 knippa gräslök, finskuren
Om man vill kan man använda räkor, rom eller bacon(knaperstekt) som tillbehör.
Men soppan klarar sig också alldeles utmärkt på egen hand.
SÅ HÄR GÖR DU:
Smält smöret i en stor kastrull.
Mjukstek löken under omrörning utan att den får färg.
Tillsätt 5 dl buljong och låt koka upp.
Häll i ärtorna, sänk värmen och låt puttra tills de mjuknat, cirka 5 minuter för färska ärtor och 2 minuter för frysta.
Ta bort från plattan och tillsätt persilja, mynta och resten av buljongen.
Smaka av med salt och peppar.
Mixa till en slät soppa.
Låt svalna och ställ sedan in i kylen ett par timmar tills den blir riktigt kall.
Strö över gräslökoch servera med crème fraiche!
Nu har vintern kommit till Norrköping. Det var ett par tre år sedan vår stad vart klädd i vitt! Moses älskar det! Men jag är begränsat förtjust! Den enorma vitheten bländar mina få procent av syn så det blir tufft att vara ute. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|