Direktlänk till inlägg 23 augusti 2014
Detta är en kaka man kan använda som efterrrätt och som du snor ihop snabbt.
Ett klart plus eller hur.
Nu finns det ju bär och frukt nog för att fylla med.
DETTA BEHÖVER DU HA HEMMA:
75 g smör
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 dl strösocker
2 ägg
2 ½ dl vetemjöl
Fyllning
1–2 dl bär eller frukt av den sort du gillar mest, färska eller frysta
ev. strösocker
SÅ GÖR DU:
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och tillsätt resten av ingredienserna i nämnd ordning.
Du behöver inte vispa utan bara röra ihop allt till en slät smet.
Häll smeten i smord och bröad form med löstagbar kant, 22–24 cm i diameter.
Lägg bären eller frukten på ytan.
Sockra bären eller frukten om du vill ha dem söta.
Grädda kakan mitt i ugnen i 30–35 min eller tills den fått fin färg och inte är kladdig.
Ta inte ut den ur formen innan den svalnat.
Supergod!
Nu har vintern kommit till Norrköping. Det var ett par tre år sedan vår stad vart klädd i vitt! Moses älskar det! Men jag är begränsat förtjust! Den enorma vitheten bländar mina få procent av syn så det blir tufft att vara ute. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|