Direktlänk till inlägg 15 maj 2015
Sugen på något inte alltför mäktigt men gott....
Pröva dessa ostfyllda fildegsknyten med rabarberchutney....så här i rabarber tider
DETTA BEHÖVER DU HA HEMMA:
8 ark filodeg, ca 18×24 cm
8 bitar camembert ā 20 g
1/2 dl smält smör
grovmalen svartpeppar
flingsalt
1/2 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd chilifrukt
1 msk rapsolja
1 äpple
500 g färsk rabarber
25 g fint riven färsk ingefära
1 dl flytande honung
1 krm salt
SÅ HÄR GÖR DU:
Filodegsknytena kan man göra innan, häll bara inte på smöret förrän de ska in i ugnen
1. Chutney: Skala och finhacka lök och vitlök. Kärna ur och finhacka chilin. Fräs allt lite lätt i rapsoljan. Skala äpplet och skär i små bitar. Skär rabarbern i bitar. Tillsätt i chutneyn tillsammans med ingefäran. Häll på honungen och låt småputtra på svag värme i 20–30 minuter. Smaka av med lite salt och låt svalna.
2. Sätt ugnen på 225°. Lägg ut filodegen på arbetsbänken. Lägg en skiva ost på varje ark och vik ihop till ett paket. Lägg över paketen på en ugnsplåt.
3. Häll det smälta smöret över paketen, krydda lite med svartpeppar och flingsalt. Baka i ugnen ca 8 minuter. Servera rykande varma med chutneyn.
Tips!
Rabarberchutney är även god att servera till grillat fläskkött eller kyckling.
Detta räcker till fyra personer om man inte är alltför hungrig.
Hittade receptet i en veckotidning för ett par år sedan.
Har prövat det 2-3 gånger.
Jättegott.
Nu har vintern kommit till Norrköping. Det var ett par tre år sedan vår stad vart klädd i vitt! Moses älskar det! Men jag är begränsat förtjust! Den enorma vitheten bländar mina få procent av syn så det blir tufft att vara ute. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|