Direktlänk till inlägg 18 november 2015
Riktigt i god tid hemma idag.
Har redan satt in ugnspannkaka med bacon i ugnen.
Om du vill pröva den maträtten gör du så här.
Prövar ett nytt recept som jag fick av en av dem som var på kursen - glutenfri.
Detta eftersom vi ibland har glutenallergiska matgäster.
Få se nu om denna pannkakan blir fluffig och fin eller degig som den blev när jag prövade ett annat recept.
DETTA BEHÖVER DU HA HEMMA:
4 ägg
3 dl mjölmix, glutenfri
4 dl mjölk
1 tsk Fiberhusk
1 tsk bakpulver
lite salt
1 förpackning bacon (140 g), skivat eller tärnat
SÅ HÄR GÖR DU:
Mät upp lite mer än hälften av mjölken i en bunke och vispa ner mjöl, fiberhusk, bakpulver och salt.
Vispa ner äggen ett i taget och tillsätt resten av mjölken, vispa tills allt blandats.
Låt stå ca 10 min.
Skiva baconet i småbitar och fördela i en ugnsform , stek mitt i ugnen ca 5 min i 220 grader. Häll sedan på pannkakssmeten och grädda mitt i ugnen, ca 30 min till.
PS.Har tagit ut den och den ser bra ut!
Nu har vintern kommit till Norrköping. Det var ett par tre år sedan vår stad vart klädd i vitt! Moses älskar det! Men jag är begränsat förtjust! Den enorma vitheten bländar mina få procent av syn så det blir tufft att vara ute. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | |||||||||
|