Direktlänk till inlägg 11 mars 2016
Det här med helg tror jag för många av oss hör ihop med mat.
Och ibland sinar matfantastin.
Hoppas detta recept kan hjälpa dig något.
Köttfärsfyllda paprikor.
Detta behäver du ha hemma:
3 stora paprikor
300 g köttfärs
½ lök
1 vitlöksklyfta
1 påse tacokryddmix
1 msk tomatpuré
2 dl creme fraiche
3 msk majs
1 dl riven eller smulad ost
Paprikapulver
Så här gör du:
Stek hackad lök, köttfärs och hackad eller pressad vitlök i matfett i en stekpanna
Tillsätt .efter ett tag tacokryddmixen.
När köttfärsen är klar, tillsätt creme fraiche och tomatpuré.
Rör om och låt puttra. Dela under tiden paprikorna i halvor.
Ta bort kärnorna men låt stjälkarna sitta kvar på varje halva. K
oka upp vatten i en kastrull och koka paprikahalvorna i ungefär fem minuter – de ska precis börja bli mjuka.
Sprid ut paprikahalvorna i en ugnseldfast form på lite bakplåtspapper.
Blanda i majs i köttfärsblandningen och sleva den sedan i paprikahalvorna.
Strö riven ost över de fyllda paprikorna och strö lite paprikapulver på toppen.
Sätt in i ugnen 15-20 minuter i 200 grader.
Nu har vintern kommit till Norrköping. Det var ett par tre år sedan vår stad vart klädd i vitt! Moses älskar det! Men jag är begränsat förtjust! Den enorma vitheten bländar mina få procent av syn så det blir tufft att vara ute. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|