Direktlänk till inlägg 18 maj 2016
Numera är det ont om torsk, och den ärganska dyr, men ta vilken vit fisk som helst.
Det blir lika gott!
LÄTTLAGAD TORSKGRYTA
4 portioner
4 kokta ägg (5-7 potatisar
600 g vit fisk
3 stjälkar selleri eller 2 dl frysta brytbönor
4-5 dl vatten
1 tsk dragon
1 fiskbuljongtärning
4 tomater
salt och svartpeppar
Skala och skär potatiseon i skivor. Koka dem i vatten, dragon och buljong ca 5 minuter. Skiva sellerin om den ska användas. Lägg den eller brytbönorna och otinad fisk i potatiskastrullen. Koka upp och skjud ca 10 minuter tills både fisk och potatis är färdiga. Skär tomaterna i tärningar och hacka ägget. Salta och peppra grytan. Strö ägg och tomat över grytan.
Nu har vintern kommit till Norrköping. Det var ett par tre år sedan vår stad vart klädd i vitt! Moses älskar det! Men jag är begränsat förtjust! Den enorma vitheten bländar mina få procent av syn så det blir tufft att vara ute. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|