Direktlänk till inlägg 25 januari 2017
Dags för lite varma soppor - det är som att januari lockar fram aptiten på soppa.
Den här ska vi njuta av idag till middag!
Hemlagad rödbetssoppa är en lyx som man kan bjuda vem som helst på.
DETTA BEHÖVER DU HA HEMMA:
1 l vatten
1 hönsbuljongtärning eller grönsaksbuljongtärning
4 rödbetor, färska, medelstora
1 st gul lök
1 st palsternacka
1 st morot
1 klyfta vitkål ca:150 gram
1 msk matolja/smör
1 st lagerblad
Salt och peppar
Turkisk eller grekisk youghurt att servera till
SÅ HÄR GÖR DU
Koka rödbetorna mjuka i lättsaltat vatten tills de är mjuka och skalet går att "krama" av.
Dra av skalen.
Ansa och skär övriga grönsaker i strimlor.
Fräs dem i matfettet.
Tillsätt vattnet buljongtärningen och lagerbladet.
Koka upp och låt sjuda tills grönsakerna är mjuka.
Riv eller skär rödbetorna i strimlor och blanda ner dem i soppan.
Salta och peppra efter smak och låt koka upp igen.
Servera soppan rykande het med Yoghurt och ett rykande färskt bröd.
Om du byter ut hönsbuljongen mot grönsaksbuljong blir rätten vegetarisk.
För att göra soppan ännu mera vacker kan man vid serveringen lägga i tunnskuren purjolök (gröna delen) körvel eller hackad gräslök eller basilika. Vad man har.
Nu har vintern kommit till Norrköping. Det var ett par tre år sedan vår stad vart klädd i vitt! Moses älskar det! Men jag är begränsat förtjust! Den enorma vitheten bländar mina få procent av syn så det blir tufft att vara ute. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|