Direktlänk till inlägg 20 februari 2017
En gryta som dyker upp på vårt middagsbord några gånger varje vinter är denna jättegoda nötköttsgryta. Visserligen går det mot vår nu men det är lite vinter kvar, rått och kulet i varje fall. En sån dag passar denna grytan förträffligt!
DETTA BEHÖVER DU HA HEMMA:
1 gul lök | |
1 kg grytbitar av nötkött | |
2 köttbuljongtärningar | |
1,5 - 2 dl vätska, vatten om du vill eller vin. Det finns bra matlagningsvin i butiken | |
1 msk svart vinbärsgelé |
2 palsternackor | |
3 morötter | |
1 röd paprika | |
Ha också gärna lite mazena för att reda grytan med Bryn löken och grytbitarna i smör/olja. Tillsätt vin och vatten, buljongtärningar och gelé. Låt koka under lock i ca 3,5 - 4 timma När det är ca 1 timma kvar av koktiden, tillsätter du morötter + palsternacka i bitar och tillsätter mer vätska, så att det täcker allt i grytan. De sista 10 minuterna har du i paprika i bitar. Sen tillsätter du matlagningsgrädde och ev. reder av grytan med lite maizena utrört i vatten. Servera med kokt potatis och gelé. Receptet är inte ursprungligen mitt. Men det har funnits i min onlinekokbok i flera år och jag kan bara gissa att det kommer från ICA |
Nu har vintern kommit till Norrköping. Det var ett par tre år sedan vår stad vart klädd i vitt! Moses älskar det! Men jag är begränsat förtjust! Den enorma vitheten bländar mina få procent av syn så det blir tufft att vara ute. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | ||||||||
|