Direktlänk till inlägg 30 oktober 2017
Detta är en favorit på vårt bord.
Fläskfilé kan man ju ofta få tag i till bra priser och det gör ju detta till en inte alltför dyr festrätt.
DETTA BEHÖVER DU HA HEMMA:
600 g fläskfilé
1 st purjolök
smör att steka i
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
0.5 dl mango chutney (gillar du kryddigt så ta stark...annars medelstark)
2.5 dl grädde (valfri fetthalt)
1 st köttbuljongtärning
1 dl vatten
1 msk soja
1 tsk vitvinsvinäger
0.5 tsk malen ingefära
eller en liten bit färsk ingefära som man river.
Potatis eller ris
SÅ HÄR GÖR DU:
Skär köttet i skivor.
Skölj och skär purjolöken i skivor.
Stek köttet och purjolöken i smör, salta och peppra. Lägg över på ett fat.
Blanda mango chutney, grädde, buljongtärning, vatten, soya, vinäger och ingefära i en stekgryta och låt blandningen koka upp.
Lägg i köttet och purjolöken i såsen och låt puttra tillsammans i ca 5 minuter.
Antingen kokar du ris till, eller så ugnssteker du potatis.
En fräsch sallad och ett gott bröd gör detta till en festmåltid
Nu har vintern kommit till Norrköping. Det var ett par tre år sedan vår stad vart klädd i vitt! Moses älskar det! Men jag är begränsat förtjust! Den enorma vitheten bländar mina få procent av syn så det blir tufft att vara ute. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|