Direktlänk till inlägg 2 december 2017
Har letat länge efter ett recept på laktos och glutenfria lussebullar.
Hittade detta förra året.
Och det blev riktigt gott.
Ska baka dem i år igen!
DETTA BEHÖVER DU HA HEMMA:
75 g Smör eller margarin
2 dl Mjölk
1 pkt Jäst (50 g)
1 dl Kesella, mager kvarg
1 dl Socker
1 st Ägg
0,5 g Saffran
1 krm Salt
1 pkt glutenfri mjölmix(Spara 1 1/2 dl till utbakningen)
Ägg till pensling
Russin till garnering
SÅ HÄR GÖR DU:
Smält fettet, häll på mjöken och låt det bli ljummet, ca 37 grader.
Rör ut jästen i degspadet.
Tillsätt Kesella, socker, ägg, saffran och salt.
Arbeta in mixen, spara ca 1 1/2 dl till utbakningen.
Låt degen jäsa övertäckt ca 30 minuter.
Arbeta ihop degen, dela den i 20 bitar och baka ut till lussekatter.
Garnera med russin. Jäs övertäckta på plåt ca 30 minuter.
Pensla med uppvispat ägg.
Grädda i 250 grader, ca 5 minuter.
Nu har vintern kommit till Norrköping. Det var ett par tre år sedan vår stad vart klädd i vitt! Moses älskar det! Men jag är begränsat förtjust! Den enorma vitheten bländar mina få procent av syn så det blir tufft att vara ute. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|