Direktlänk till inlägg 13 januari 2018
Är du trött på de gamla vanliga köttbullarna.
Så lätt att ta till när man kommer sent hem från jobbet och hjärnan känns urblåst.
Prova då istället köttbullar med ädelost.
Detta räcker till fyra personer
DETTA BEHÖVER DU HA HEMMA:
300 gram nötfärs
200 gram fläskfärs
1 dl smulat franskbröd
50 gram ädelost
½ gul lök (2 msk finhackad lök)
1 klyfta vitlök
1 dl grädde
1 ägg
ca 1 tsk salt
svartpeppar
SÅ HÄR GÖR DU:
Blanda först mjölken med ströbrödet och låt svälla några minuter.
kala och finhacka löken och finhacka vitlöken.
Blanda samma alla ingredienserna i en bunke och rör till en slät smet.
Låt gärna smeten stå och vila en stund inna du hanterar den.
Rulla först till runda köttbullar och lägg på ett fat eller en skärbräda.
Platta sedan till bullarna något, lägg i en liten bit ost och nyp ihop till en bulle igen.
Det ska vara små bitar av osten, i annat fall läcker den gärna ut när du steker.
Stek köttbullarna i smör/ margarin i en rymmlig stekpanna.
Börja med att steka på medelhög temperatur och sänk sedan till låg värme och låt bullarna bli helt genomstekta.
Tiden beror på storleken på bullarna. Men vid något lägre värme brukar det ta 5-10 minuter att genomsteka.
Om du serverar köttbullarna med klyftpotatis och grönsallad har du en riktigt fin helgmiddag.
Vill du äta lite vardagligare så är potatismos till gott.
Krydda gärna mosen med klippt persilja.
Nu har vintern kommit till Norrköping. Det var ett par tre år sedan vår stad vart klädd i vitt! Moses älskar det! Men jag är begränsat förtjust! Den enorma vitheten bländar mina få procent av syn så det blir tufft att vara ute. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|