Direktlänk till inlägg 5 mars 2018
Köttfärslimpa, det är något som de flesta av oss ätit som barn.
Och kanske till och med tröttnat på lite grand.
Men den här köttfärslimpan är ganska annorlunda - kanske blir den din favorit.
Vi gillar den.
DETTA BEHÖVER DU HA HEMMA
400 g nötfärs, eller blandfärs
2 msk ströbröd eller havregryn,
vilket man föredrar.
1 dl mjölk
en halv rödlök
2 vitlöksklyftor
1 dl urkärnade oliver
1 morot
75 g soltorkade tomater
En halv förpackning fetaost skuren i små fyrkanter
1 ägg
1 tsk salt
n halv tsk peppar
dl färsk basilika, och/eller persilja
SÅ HÄR GÖR DU
Blanda ströbröd och mjölk i en bunke. Skala och finhacka rödlöken. Lägg lök och pressad vitlök i bunken. Hacka oliverna, skala och riv moroten.
Strimla tomaterna.
Blanda ner oliver, morot, tomater, ägg, salt, peppar,hackade färska eller torkade örter, fetaost och färs i bunken.
Forma färsen till en knubbig limpa och lägg i en ugnssäker form eller en smord brödform.
Grädda mitt ugnen 30-40 minuter.
Använder du nötfärs, glutenfritt ströbröd och laktosfri mjölk kan alla äta och må bra.
En god gräddsås till och kokt patatis eller bandspaghetti så har du en supergod middag
Här ett recept på en god gräddsås
2 dl grädde
2½ dl vatten
2 msk kalvfond
frysta örtkryddor
1 msk soya.
Blanda allt i en kastrull och låt småkoks knappt en kvart ungefär.
Nu har vintern kommit till Norrköping. Det var ett par tre år sedan vår stad vart klädd i vitt! Moses älskar det! Men jag är begränsat förtjust! Den enorma vitheten bländar mina få procent av syn så det blir tufft att vara ute. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 |
29 |
30 |
31 |
||||
|