Direktlänk till inlägg 16 februari 2018
DETTA BEHÖVER DU HA HEMMA:
4 portioner
500 g fläsfilé eller benfri kotlett
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
3 tsk curry (gärna den starka sorten)
1 krm sambal oelek
2 msk vetemjöl
2 dl vatten
2 dl grädde, kokbar creme fraiche eller sojagrädde
1 äpple
mogen banan
2 tsk pressad limesaft
Salt och svartpeppar
DESSA TILLBEHÖR BEHÖVER DU OCKSÅ HA HEMMA:
Basmatiris (koka gärna med en stång kanel, en nypa gurkmeja och lite kardemumma)
1 skivad banan
0,5 ananas i bitar, gärna färsk
Mango, färsk i bitar
1 dl jordnötter - en liten skål
1 dl russin - en liten skål
0,5 dl kokos - en liten skål
Mango chutney
Om du vill
Också lite finsytimlad purjolök
SÅ HÄR GÖR DU:
Skär fläskfilén eller den benfria kotletten i cm-tjocka skivor.
Hacka löken. Riv äpplet och skiva bananen. Pressa vitlöken.
Dessa ingredienser kan du lägga i en skål så länge.
Salta och peppra köttet och vänd bitarna i mjöl. Stek dem på medelvärme i stekpanna eller stekgryta med högre kanter 2-3 minuter var sida.
Ta upp och lägg åt sidan.
Tillsätt löken, vitlök, äpple och banan i pannan samt lite extra olja eller smör. Fräs under omrörning samt strö över curry och sambal oelek.
Späd med vatten och grädde och rör om.
Låt africana grytan sjuda på svag värme ca 5 minuter.
Tillsätt sedan köttet och låt koka 5 minuter till.
Innan servering kan du droppa över limesaften,
Servera pannan med tillbehör i skålar samt ris.
Återstår bara att önska smaklig måltid.
Kanske blir detta en klassiker i din familj också
Nu har vintern kommit till Norrköping. Det var ett par tre år sedan vår stad vart klädd i vitt! Moses älskar det! Men jag är begränsat förtjust! Den enorma vitheten bländar mina få procent av syn så det blir tufft att vara ute. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | |||||||
|