Direktlänk till inlägg 11 juli 2008
Ikvä'll ska vi grilla- men vad ska vi ha till- den här salladen har jag prövat till grillad fläskkarre, fläskfile och kyckling.
Passade falktiskt lika bra till alla tre.
DET HÄR BEHÖVER DU HA HEMMA:
400 gram okokt pasta , gärna fullkorn.
ett knippe färsk basilika
1-2 dl svarta urkärnade oliver
1-2 dl gröna oliver med pimiento
1-2 dl picklad paprika röd eller blandad.
1 stor rödlök i halva ringar
1 dl riven parmesanost.
ev. 1/2-1 dl pinjenötter
olivolja
SÅ HÄR GÖR DU:
Koka pastan al dente
Spola pastan i kallt vatten och låt den rinna av och blanda därefter ner olivolja tills pastan får en rejält blank yta.
Finhacka basilikan och skiva oliverna.
Skär paprikan i lagom ät-stora bitar. Skiva löken i tunna ringar och dela dessa på mitten. Blanda ihop alla ingredienserna (även nötterna om man vill ha det i).
Avsluta med att riva lite färsk parmesan på toppen och dekorera med hela basilika blad.
Jag hittade receptet här:
http://www.godmiddag.se/visarecept.asp?ReceptID=32
Nu har vintern kommit till Norrköping. Det var ett par tre år sedan vår stad vart klädd i vitt! Moses älskar det! Men jag är begränsat förtjust! Den enorma vitheten bländar mina få procent av syn så det blir tufft att vara ute. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|