Direktlänk till inlägg 17 februari 2010

Hur långt har nermonteringen av välfärds-Sverige egentligen gått??

Av Kaela - 17 februari 2010 15:42

En ensamstående mamma står utanför Södersjukhuset med sin dotter på armen.

Tidigare på kvällen har hennes bror åkt genom halva Stockholm för att skjutsa henne till akuten på Södersjukhuset eftersom den lilla treåriga dottern fått 41 graders feber.

Klockan halvfem var alla prover tagna och dags för hemfärd.Mamman bad läkaren om intyg för sjukresa för att kunna ta en taxi hem till Värmdö.

Då fick hon veta att det är bara om man flugits in med helikopter och åkt ifrån kläderna som man kan få taxiresa hem!!??

570:- kostade den taxi som hon alltså fick betala själlv.

Pengar som skulle räckt till mat under månadens återstående dagar.

Det kan inte vara möjligt att välfärdsstaten Sverige är så pass i gungning att vi inte har råd att se till att en mamma kommer hem med sin lilla sjuka dotter efter sjukhusbesöket!


Läs mera här:


http://www.dn.se/nyheter/sverige/annelie-fick-snala-efter-akutbesoket-1.1046934

 
 
Ingen bild

ellen

17 februari 2010 16:19

Varför skulle landstinget betala hennes resa? De har redan bjussat på vård för tusentals kronor och om hon bara väntar någon timma så börjar bussarna gå. Varför ska man aldrig behöva ta ansvar för sina egna barn i det här landet? Jag tycker vi bjussar på helt sjukt mycket redan nu.

 
Ingen bild

Magnus

17 februari 2010 16:55

Finns ingen anledning att betala sjukresa hem när dom uppenbarligen kunde ta sig dit för egen maskin. DUMHETER! Det tragiska med artikeln är att DN sänker sin ambition till någon slags sensationsjournalistik för att sälja lösnummer.

 
nils-göran spjuth

nils-göran spjuth

17 februari 2010 17:21

Moder SWEA,är nedmonterad sedan länge.De svenske bryr sig ingen om.
Bara invandrare,de får hjälp och hela rasket.De vet att de lever i världfärds-SWEDEN.
Det är ju politikernas,enda chans att få röster!!!! Och var för tror Ni att Sverge.Demokraterna har bildats????
Och det sista utalande,som Sjöbo-Olle hade,på 80-talet.Det är inte NU,problemen kommer,men om 20-30 år,då får de svenske,börja tänka på vad han sade.

http://www.123minsida.se/spjuth

 
nils-göran spjuth

nils-göran spjuth

17 februari 2010 17:29

VAD läser jag godkänna mitt kommentar???????
Skall ni slå igen tidningen??????
Släpp in ALLT.
För de SVENSKE är förbannat trötta.Både på det ena och det andra.
Och så hör man den där förbannade halläningen(Bildt)en insnöad politiker,stå och snacka för Nato,och mer soldater till Ahfanistan.När Sovjet förde krig mot Afgahnistan,då "skyfflade" USA,vapen till talibanerna,och ryssen FICK stryk.BRA!!!!!Nu är det tvärtom.SWEDEN har inte där att göra.DE kommer ALDRIG att kunna knäcka Afaganistan.
Låt den sköta det själv.
MvH.
ovanstående.("kräng") nu ut detta i er tidning!!!!!!!

http://www.123minsida.se/spjuth

 
kristina

kristina

17 februari 2010 21:19

Men vart är Sverige på väg, har vi ingen medkänsla med den stackars mamman som varit uppe hela natten med sitt sjuka barn? Fylld av oro och helt slut när man är ensamstående.
Det går så mkt skattepengar till annat som vi säkert många ggr skulle tycka var fel om vi visste om det. Men när vi förlorar medkänslan för andra som är i en sämre situation då har det gått för långt. Jag tycker synd om alla som förlorat sin empatiska förmåga. Hoppas den kvinnan får hjälp ngn annan stans ifrån så hon klarar denna månad

http://ruach.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kaela - 3 februari 2019 10:46

  Nu har vintern kommit till Norrköping. Det var ett par tre år sedan vår stad vart klädd i vitt! Moses älskar det! Men jag är begränsat förtjust! Den enorma vitheten bländar  mina få procent av syn så det blir tufft att vara ute.   ...

Av Kaela - 20 januari 2019 18:49


  Men vad är nu detta? Moses i soffan!   Ingen hund i soffan sa vi ju! Men vem kan motstå?    Ta hand om dig och de dina, det viktigaste av allt.     ...

Av Kaela - 9 januari 2019 06:42


          Du som nu och då tittat in till mig under åren kanske saknar morgonrapporten med grattisar med mera.   Orsaken är ju minständigt försämrade syn- Jag väntarr på det program som, ska lunna ge mig nya möjligheter. Den väntan ...

Av Kaela - 4 januari 2019 06:50


             Plusgraderna har återvänt till Norrköping. Och med dem slasket.   Ingen sol varken idag - 4 januari  eller imorgon - trettondagsaftonen som det ser ut.   Dagens officiella tema; 4 JanuariPunktskriftens dag*Världshy...

Av Kaela - 3 januari 2019 07:07


    På minussidan även idag. Ingen direkt vind vilket nog gör vädret ännu skönare.     Dagens officiella tema:   3 JanuariJ.R.R Tolkien day   Alfred och Alfrisa har namnsdag och grattas så varmt! DU som har födelsedag idag får...

Presentation

Fråga mig

144 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Översätt bloggen

Andras bloggar

Läsvärda bloggar


Skapa flashcards