Direktlänk till inlägg 23 februari 2010
Köttfärslimpa är bra mat när man är några flera runt matbordet.
Det här recepter räcker till 6-8 personer beroende på hur hungriga matgästerna är.
Och blir det något över är det ju jättegott att frysa in - till en lunch att ta med till jobbet kanske.
Du får hela middagen i ett!
DETTA BEHÖVER DU HA HEMMA:
800 gram nötfärs eller blandfärs
1 ägg
4 dl mellanmjölk
1 dl ströbröd
2 msk havrekli
½ msk grillkrydda
salt och peppar
12 potatisar
2 morötter
1 stor gul lök
10 vitlöksklyftor
1 buljongtärning
1 dl kokhett vatten
2 ½ dl matlagningsgrädde
SÅ HÄR GÖR DU:
Vispa upp ägget i mjölken.
Häll i ströbröd och låt svälla.
Blanda i havrekli, salt, peppar och grillkrydda.
Blanda i köttfärsen och forma till en limpa som du lägger mitt i långpannan. Sätt in i ugnen 200 grader 10 minuter.
Under tiden skalar du potatis, lök, vitlök och morötter.
Klyfta potatis och lök. Skär morötter i bitar.
Lägg potatis, lök och morötter i långpannan runt om limpan.
Vitlöksklyftorna lägger du i som de är.
Skjuts in i ugnen igen för ytterligare 25 minuter.
Blanda buljongtärning, vatten och grädde.
Häll det över potatisen och låt stå i ugnen ungefär 5 minuter till.
Nu har vintern kommit till Norrköping. Det var ett par tre år sedan vår stad vart klädd i vitt! Moses älskar det! Men jag är begränsat förtjust! Den enorma vitheten bländar mina få procent av syn så det blir tufft att vara ute. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
|