Direktlänk till inlägg 17 maj 2012

Det finns en jantelag - men det finns också en antijantelag - här kommer den!

Av Kaela - 17 maj 2012 13:30


 



1. Du är enastående. Lär dig tycka om dig själv, att uppskatta dig själv. Du kan inte begära att andra ska tycka om dig, om du inte själv gör det. Men du ska för den skull inte bli egoist.


2. Du är värd långt mer än du tror. Du är unik! Det finns inte en enda människa på jorden som är en exakt kopia av dig, varken till utseende eller tankesätt.


3. Du kan lära dig allt. Inse att du inte kan lära dig allt du vill på en vecka! Förloraren känns igen på att han inte gör mer än ett par, tre försök, sen tappar han sugen och ger upp.


4. Du är inte bättre- men lika bra som många andra. Eftersom du är unik har du idéer som många andra inte har.


5. Du vet mycket som andra inte vet. Du har erfarenheter som andra inte har.


6. Du har mycket att vara stolt över. Det räcker med att kunna le åt sina medmänniskor så har man något att vara stolt över.


7. Du duger till allt. Sanningen är att du duger till allt, bara du ger dig själv en chans. Men du behöver inte alltid vara bäst. Det räcker att vara så bra att du har glädje av det.


8. Le och skratta. Le mot andra. Leendet styrker dina medmänniskor och hjälper dig att tolerera deras fel och brister. Det finns alltid något positivt att hämta i varje situation och hos varje individ. Men det förutsätter att du har en förmåga att le mot människor i stället för att skratta åt dem.


9. Någon bryr sig om dig. Ge alltid beröm då du tycker att en människa förtjänar det. Om du själv ger beröm får du beröm tillbaka. Genom att berömma andra tränar du också bort eventuella avundsjuketendenser hos dig själv.


10. Du har kunskaper att lära ut. Du har oanade möjligheter. Eftersom
du är unik sitter du inne med kunskaper som många andra inte har.

 
 
Ingen bild

Sanna

18 maj 2012 07:05

Fint att läsa din lista.
Andra sådana listor som jag sett har varit mer "självhävdande" och inte självälskande/självkännande som denna.
Det är inte egoism att veta vem jag är, stå för det och älska sig själv. Det handlar inte om att jag trampar andra på fötterna för den skull - och råkar jag göra det bara genom att vara jag så handlar det mer om den än om mig.
Egoism är något helt annat - och den använder andra för att häva sig upp själv.
Tack!
Ha en fin dag!

Kaela

19 maj 2012 08:40

Så sant Sanna!
Det är viktiga saker du tar upp.
Jag läste en gång en bok som heter: Jag är okay - du är okay.
En sån inställning behöver vi alltid mera av!

Ha en riktigt skön helg!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kaela - 3 februari 2019 10:46

  Nu har vintern kommit till Norrköping. Det var ett par tre år sedan vår stad vart klädd i vitt! Moses älskar det! Men jag är begränsat förtjust! Den enorma vitheten bländar  mina få procent av syn så det blir tufft att vara ute.   ...

Av Kaela - 20 januari 2019 18:49


  Men vad är nu detta? Moses i soffan!   Ingen hund i soffan sa vi ju! Men vem kan motstå?    Ta hand om dig och de dina, det viktigaste av allt.     ...

Av Kaela - 9 januari 2019 06:42


          Du som nu och då tittat in till mig under åren kanske saknar morgonrapporten med grattisar med mera.   Orsaken är ju minständigt försämrade syn- Jag väntarr på det program som, ska lunna ge mig nya möjligheter. Den väntan ...

Av Kaela - 4 januari 2019 06:50


             Plusgraderna har återvänt till Norrköping. Och med dem slasket.   Ingen sol varken idag - 4 januari  eller imorgon - trettondagsaftonen som det ser ut.   Dagens officiella tema; 4 JanuariPunktskriftens dag*Världshy...

Av Kaela - 3 januari 2019 07:07


    På minussidan även idag. Ingen direkt vind vilket nog gör vädret ännu skönare.     Dagens officiella tema:   3 JanuariJ.R.R Tolkien day   Alfred och Alfrisa har namnsdag och grattas så varmt! DU som har födelsedag idag får...

Presentation

Fråga mig

144 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Översätt bloggen

Andras bloggar

Läsvärda bloggar


Skapa flashcards