Idag bjöd vår praktikant Sirad från Somalia på en härlig mat till lunch här på mitt arbete
Receptet är från hennes hemland och maträtten heter Sambus....(reservation för stavningen)
Underbart gott!
Receptet kan man hitta HÄR
Elisabet :)
17 mars 2014 16:46
Åh, visst är det gott! Här hemma brukar vi göra både samosas och vårrullar, med olika sorters fyllning. Ofta vegetariskt. Det recept du hänvisar här påminner om en sort vi gör ibland, med kött. Dock brukar jag inte göra degen själv, utan köper färdiga frysta plattor i en affär med thailändska och kinesiska matvaror. "Tyj spring roll pastry" - den gröna varianten är lagom storlek. För att göra Samosas delas plattan i fyra lika avlånga delar. Till vårrullar är den lagom stor som den är.
Vårrullarna äter vi gärna som vi lärt av en vietnames, dvs linda in vårrullen i ett grönt salladsblad och doppa gärna i sötsur sås. Även samosas är gott att doppa i sås...
http://morochdotters.se
Kaela
17 mars 2014 18:43
Tänk så stort att få leva i en tid där vi kan få smakbitar från hela världens kök.
Det fick inte våra mormödrar.
Det du beskriver låter jättegott.
Ha en riktigt skön kväll!