Direktlänk till inlägg 3 maj 2008
KYCKLING ÄR JU NYTTIGT KÖTT OCH GANSKA BILLIGT FORTFARANDE (ÄVEN OM DET ÄR EN FJÄRDELEL VATTEN I DE FRYSTA.)
SÅ JAG HAR SAMLAT PÅ MIG NÅGRA RECEPT SOM JAG DELAR MED MIG AV MELLAN VARVEN!
TILL 4 PERSONER BEHÖVER DU
4 kycklingfiléer (á 90-120 g)
4 4skivor parmaskinka
4 4blad färsk salvia
salt och malen svartpeppar
1 msk olivolja till stekning
BÖNSALLAD
200 g kokta kidneybönor
200 g kokta black eye bönor
100 g soltorkade tomater i olja, avrunna och skivade
1 st rödlök skivad
1 msk olivolja till löken
en kruka färsk basilika
en knippa persilja
DRESSING
3 msk rödvinsvinäger
4 msk olivolja
1 msk dijonsenap
salt och malen vit peppar
GÖR SÅ HÄR
Värm ugnen till 175°. Bryn kycklingen och krydda med salt och peppar. Lägg på ett salviablad på var kycklingfilé och linda parmaskinkan runt.
Lägg paketen i en ugnssäker form med skarven neråt. Ugnsbaka i 15 -16 min.
Skala och skiva rödlöken.
Hacka basilika och persilja.
Fräs löken i olja i en stekpanna.
Lägg i bönor och soltorkade tomater.
Värm lätt och avsluta med att tillsätta örterna.
Slå över dressingen.
Servera salladen varm eller kall tillsammans med kycklingen.
Nu har vintern kommit till Norrköping. Det var ett par tre år sedan vår stad vart klädd i vitt! Moses älskar det! Men jag är begränsat förtjust! Den enorma vitheten bländar mina få procent av syn så det blir tufft att vara ute. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||||
|