Alla inlägg under februari 2010
Vintern fortsätter i Sverige.
Så långt SMHI:s meteorolog Sten Laurin kan se är det snö och minusgrader.
Gissar att till och med de största vinterentusiasterna nu har fått så de är nöjda.
När man ser de meterhöga snödrivorna och de nästan dubbelt så höga uppskottade drivorna runt smala vägar för att ta sig in och ut ur hus börjar man allt undra om det ska bli vår alls - och om det blir - hur den kommer att se ut!
Så mycket snö som ska bort.
Läs mera här:
http://www.dn.se/nyheter/sverige/ingen-var-i-sikte-enligt-smhis-prognoser-1.1049070
I Danderyd har kommunen infört stopp för ensamarbete för dagispersonal efter att en manlig barnskötare gripits på sannolika skäl misstänkt för sexövergrepp på barn.
Dessutom för innehav av barnpornografi.
Det kanske är en väg att gå som gör att det känns lugnare för alla föräldrar som lämnar sina barn på dagis.
Och dessutom behöver ingen oskyldig mötas av misstro.
Ändå är det bedrövligt att det är så illa.
Tilliten oss människor emellan är på alla områden snart något vi får gå på museum för att veta att det en gång fanns.
Läs mera här:
http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=203506
En god och ganska billig kycklinggryta för 4 personer.
DETTA BEHÖVER DU HA HEMMA:
600 gram kycklingfilé
2 msk smör
2 röda paprikor
200 gram champinjoner
2 dl vatten
2 msk kycklingfond
2 msk mjöl
3 dl matlagningsgrädde
Salt och peppar
Persilja
SÅ HÄR GÖR DU:
Strimla filéerna i bitar.
Bryn i smör, salta och peppra.
Strimla paprikan, dela svampen, och fräs paprika och svamp i smör.
Tillsätt kyckling, vatten och fond.
Låt sjuda några minuter.
Vispa ihop mjöl och grädde.
Tillsätt i grytan och låt sjuda några minuter till.
Smaka av med salt och peppar.
Strö över persilja.
Servera med ris, quinoa eller bulgur.
Och glöm inte att fixa en fräsch grönsallad till.
Ännu bättre blir det om du baklar lite dinkelbröd till i form av småfranska
vatten
DETTA BEHÖVS:
1 dl havrekli
7 dl siktat dinkelmjöl
1/2 msk salt
2 msk matolja
solroskärnor eller vallmofrö
SÅ HÄR BAKAR DU:
Lös jästen i lite av vattnet.
Häll på resten av vattnet, havrekli, allt mjöl, salt och olja.
Knåda till en blank och fin deg.
Tillsätt mer mjöl om degen blir för lös och kladdig.
Låt jäsa i bunken i minst en timme.
Arbeta ihop degen och forma till 8-9 runda bullar.
Låt dem jäsa 30 minuter under en handduk på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med ägg och strö över solroskärnor eller vallmofrö.
Grädda i 225 grader i 15 minuter.
Smaklig måltid!
e-k tack för denna önskan.
Jag har en fin helg - snön bara vräker ner- men brasan sprakar i kaminen och det är rofyllt att se snön.
Hoppas du också har det!
Kram
http://kaela.bloggplatsen.se/2010/02/20/2569377-dagens-kloka-ord/
Det bästa får man alltid till priset av stor smärta
när Gud stänger dörren, öppnar han alltid ett fönster någonstans
Okänd tänkare
Denna helgen har jag en liten treåring med mig hem.
Ibland blir det kris för någon av "våra mammor" och då behövs det någon som kan underlätta.
Den här lilla flickan har varit med mig hem flera gånger och känner sig riktigt hemma hos oss.
Just nu sjunger hon bäbä vita lamm och vill låna datorn för att titta på Imse vimse spindel
Underbart att få dela livet med en ny liten människa en stund så det är klart att hon snart ska få titta på Imse vimse spindel.
Ett jordskalv som mätte 4,7 på Richterskalan skakade marken på västra och norra Jyllan.
Centrum för skalvet låg i Nordsjön på cirka 10 km djup.
Vi tänker ofta att vår del av värdlen är förskonad från sådana naturkatstofer - och i stort stämmer det väl.
Detta är ju en stilla fläkt jämfört med de stora jorsdkalven på Haiti till exempel.
Läs mera här:
http://sydsvenskan.se/danmark/article631788/Jordskalv-skakade-Jylland.html
och här:
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
|