Direktlänk till inlägg 19 augusti 2010
Man måste verkligen inte vara norrlänning för att gilla renskavsgryta med kantareller.
Är man den som ska stå för matlagningen tycketr man nog det är ett extra plus att den är så lättlagad.
DETTA BEHÖVER DU:
500 gram renskav
(fins i frysarna i din affär)
2 gula hackade lökar
1 burk kantarell eller ännu hellre färska om du har lyckan att hitta såna
2 msk smör
1,5 dl Kelda Laga Lätt
3 dl vatten
SÅ HÄR GÖR DU:
Bryn kött, svamp och lök var för sig.
Lägg över i gryta och låt dra i 15-20 min.
Tillsätt Kelda och vatten och smaka av med salt och peppar.
Servera med ris, pasta eller kokt pressad potatis.
Gott till är rårörda lingon och en fräsch grönsallad.
salt, peppar, soja
Nu har vintern kommit till Norrköping. Det var ett par tre år sedan vår stad vart klädd i vitt! Moses älskar det! Men jag är begränsat förtjust! Den enorma vitheten bländar mina få procent av syn så det blir tufft att vara ute. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|