Direktlänk till inlägg 30 september 2011
Det är fredagkväll och helgen hägrar.
Kanske något extra gott till lördags eller söndagsmiddag.
Detta är verkligen extra gott.
DETTA BEHÖVER DU HA HEMMA
1 fläskfilé
1 rödlök
1 stor vitlöksklyfta
1,5 dl creme fraiche
100 g chevre ost
smör att steka i
salt,peppar
6 potatisar
olivolja
kryddor efter smak
SÅ HÄR GÖR DU:
Börja med potatisen eftersom den tar längst tid.
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär potatisarna i klyftor eller tjocka stavar, med skalet kvar.
Skär löken tunt.
Lägg lök och potatis i en ugnsäker form
Krydda ordentligt
Skvätta på olivolja
In i ugnen i ca 20-30 min
Medan potatisen är i ugnen börja med fläskfilén.
Putsa fläskfilén från fett.
Skär filén i 2-3 cm bitar och krydda med salt och peppar.
Bryn köttet runt om i smör i en stekpanna.
Lägg över det på ett ugnssäkert fat.
Mosa chevreosten och blanda med turkisk yoghurt eller crème
fraiche,vitlök och peppar.
Häll såsen över köttet.
När 15 min återstår av potatisen sätt in köttet i ugnen.
Gratinera i mitten av ugnen i 10-15 minuter eller tills köttet är genomstekt.
Nu har vintern kommit till Norrköping. Det var ett par tre år sedan vår stad vart klädd i vitt! Moses älskar det! Men jag är begränsat förtjust! Den enorma vitheten bländar mina få procent av syn så det blir tufft att vara ute. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||||
|