Direktlänk till inlägg 13 augusti 2013
Fick ett recept av en vän som jag prövade i helgen.
Det var verkligen underbart gott.
Tyvärr inget foto.
DETTA BEHÖVER DU HA HEMMA:
Till kycklingen
4 kycklingfiléer
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 matskedar smör
1 dl grovhackade valnötter
rivet skal av 1 st citron
Till avocadosåsen
1 st avokado
1 tsk pressad citronsaft
1 dl vatten
2 dl vispgrädde
2 msk konc kycklingfond
SÅ HÄR GÖR DU:
Vik ut fileérna och lägg i hackade valnötter .
Fäst ihop med en tandpetare
Bryn kycklingfiléerna i en stekpanna.
Lägg över dem i en ugnseldfast form
Smp fina potatisar - hon föreslog färskpotatis men det börjar bli lite sent för det.
Dags att lägga dem i kastrullen strax innan du börjar steka kycklingen
Låt dem stå i ugnen i 220 grader om du har varmluftsugn, 225 om du har vanlig ugn i cirka 25 minuter
Under tiden gör du såsen:
Kärna ur, skala och mixa avokadon med citronsaft och vatten.
Koka upp grädde och kycklingfond i en kastrull.
Ta av från plattan och vispa ner avokadopurén strax innan servering.
Servera med sparris, färsk skivad lök och rårivna morötter.
Nu har vintern kommit till Norrköping. Det var ett par tre år sedan vår stad vart klädd i vitt! Moses älskar det! Men jag är begränsat förtjust! Den enorma vitheten bländar mina få procent av syn så det blir tufft att vara ute. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||||
|