Direktlänk till inlägg 8 juli 2014
Förutom att man faktiskt kan köpa både ugnsstekta eller grillade kycklingklubbor i affären - och likaså potatissallad...så kan man faktiskt göra båda delarna hemma.
Frågan är om det inte blir ännu godare.
Vill du fixa middagen hemma är detta ett bra recept.
DETTA BEHÖVER DU HA HEMMA: (4 portioner)
kycklingklubbor
4 citronskivor
2 msk rapsolja
salt och nymalen peppar
1 kg kokt potatis
1 påse blekselleri
2 msk kapris
finrivet skal av 1 citron
2 dl crème fraiche Franska Örter
(du kan också ta vanlig creme fraiche, t.ex om du behöver den laktosfria bvarianten och tillsätta franska kryddor, finns på burk)
SÅHÄR GÖR DU:
Sätt ugnen på 200°.
Lyft lite på kycklingskinnet och lägg citron-skivor under skinnet.
Pensla kycklingen med olja.
Salta och peppra.
Grilla kycklingen i ugnen eller på grillen ca 20 min eller tills den är genomstekt och fått fin färg.
Skär potatisen i klyftor.
Skiva bleksellerin tunt.
Blanda potatis, blekselleri och kapris med crème fraiche.
Smaka av med salt och peppar.
Servera kycklingen med potatissalladen och gärna med enbart cocktailtomater.
Den här rätten är enkel och jättegod!
Nu har vintern kommit till Norrköping. Det var ett par tre år sedan vår stad vart klädd i vitt! Moses älskar det! Men jag är begränsat förtjust! Den enorma vitheten bländar mina få procent av syn så det blir tufft att vara ute. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|