Direktlänk till inlägg 21 september 2017
En skogspromenad i lördags gav en påse kantareller och fläskfilé var redan upptagen ur frysen.
Plockade fram detta recept som jag hittade på nätet för några år sedan
DETTA BEHÖVER MAN HA HEMMA:
600 g fläskfile
200 g kantareller
smör
salt
grovmalen svartpeppar
TILL SÅSEN:
2 msk smör
2 msk vetemjöl
4 dl grädde
5 dl riven ost
salt
grovmalen svartpeppar.
GÖR SÅ HÄR:
Putsa och skiva fläskfilén.
Krydda med svartpeppar och salt,
bryn sedan köttet i en klick smör.
Rensa och skär kantarellerna och låt dem steka med köttet.
Ha smör i en kastrull och strö på vetemjöl, rör om och häll på grädde och slutligen osten men spara lite ost till gratineringen.
Smaka av med peppar och salt efter smak.
Lägg i köttet i en ugnssäker form, lägg över svampen och häll såsen över.
Strö över resten av osten och gratinera i ugn till osten är gyllenbrun
Gott till är potatisklyftor i ugn, men även ris eller kokt potatis passar bra.
Nu har vintern kommit till Norrköping. Det var ett par tre år sedan vår stad vart klädd i vitt! Moses älskar det! Men jag är begränsat förtjust! Den enorma vitheten bländar mina få procent av syn så det blir tufft att vara ute. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | ||||
|