Direktlänk till inlägg 18 februari 2018
De flesta av oss har ätit en hel del kinesisk mat och kanske japansk.
Men i varje fall för mig har koreansk mat inte funnits på menyn.
Pratade med några vänner om detta i veckan.
Idag fick jag detta recept på mejöen av en av dem.
Jag har alltså inte prövat det själv men hon säger att det är jättegott och en lite rolig variationsmöjlighet till vår svemska köttfärssås.
Dessutom kan man fixa den här rätten även om man vill äta bara grönt!
DETTA BEHÖVER DU HA HEMMA:
500 g färs av valfri sort (kött- eller veggofärs)
3 st vitlöksklyftor
2 salladslökar
Olja till stekning
0,5 dl söt soja kan bytas ut mot 0,5 dl råsocker)
0,5 dl soja (helst kikkoman)
1 msk färsk riven ingefära
1 tsk chiliflakes
GÖR SÅ HÄR
TIPS!
Om du vill ha en mild smak på färsen kan du utesluta chiliflaksen och ersätta det med lite paprikapulver.
Vid servering kan man själv välja om man vill ha chili på sin egen portion.
Den söta sojan som jag har använt hittade jag i en asiatisk livsmedelsbutik.
Börja steka färsen i olja.
Hacka de tre vitlökslyftorna
Riv ingefäran.
Blanda i de övriga ingredienserna i färsen.
Servera gärna med lite färsk broccoli.
Kokt ris till.
Den modige äter med pinnar.
Men vill man få något i sig är det nog bäst att använda kniv och gaffel
Nu har vintern kommit till Norrköping. Det var ett par tre år sedan vår stad vart klädd i vitt! Moses älskar det! Men jag är begränsat förtjust! Den enorma vitheten bländar mina få procent av syn så det blir tufft att vara ute. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | |||||||
|