Direktlänk till inlägg 9 maj 2008
Jag tycker inte om vitlök, så jag kan så gott som aldrig köpa pesto på burk (det fanns ett tag en pesto på rostad paprika och chili utan vitlök, men jag har inte sett den i affärerna på länge nu). Därför bestämde jag mig för att experimentera fram en egen - och det blev jättegott!
Receptet:
Du behöver:
soltorkade tomater (ca en näve)
naturella (osaltade orostade) cashewnötter, ca 150 g
parmesanost, nyriven, ca 100 g
sambal oelek (originalsorten, den som bara innehåller röd chili och salt, och möjligen ättika eller citronsyra, inte den med tusen andra ingredienser också), ca 3 tsk - eller efter smak
olivolja
balsamvinäger (röd)
salt, svartpeppar
Gör så här:
Gör en marinad av olivolja, balsamvinäger och salt och nymald svartpeppar (använd ungefär samma proportioner som till en vinägrett). Lägg tomaterna i och se till att de är helt täckta.
Låt stå över natten
Nästa dag:
torrosta cashewnötterna i stekpanna tills de får lite färg
Kör nötter, ost och tomater i mixer tills det är finhackat och blandat
Tillsätt någon deciliter olivolja och kör mixern igen (Om du vill ha en tunnare konsistens: tillsätt mer olja och kör mixern igen)
Tillsätt till sist sambal oelek – jag tog tre teskedar, men smaken är ju olika – och kör mixern igen.
Färdigt!
Serveringsförslag: Till nykokt pasta och blandade oliver!
Bon appetit!
Nu har vintern kommit till Norrköping. Det var ett par tre år sedan vår stad vart klädd i vitt! Moses älskar det! Men jag är begränsat förtjust! Den enorma vitheten bländar mina få procent av syn så det blir tufft att vara ute. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||||
|