Direktlänk till inlägg 11 februari 2012
Underbar gryta så här i förkylningstider då den också innehåller ganska mycket vitlök.
Har tyvärr inget foto.
För att göra den här grytan behöver du ha detta hemma:
5-600 g fläskfilé
1 gul lök
300 gram färsk svamp som champinjoner
1 burk inlagd sparris ca 3-400 gram
2 röda paprikor
1 msk smör
2 krm svartpeppar
0,5 tsk salt
1 tsk mejram
1 vitlöksklyfta
1 1/2 msk vetemjöl
3-4 dl vispgrädde eller kokbar creme fraiche
själv blandar jag ofta 1 burk creme fraiche och 2 dl matlagningsgrädde.
Salt och svartpeppar
Och så här gör du:
Putsa fläskfilén och skär den i skivor som bultas lätt.
Bryn därefter fläskfilén i en stekgryta eller i en stekpanna och lägg över i en gryta. Peppra, salta, krydda med mejram,
Sila av sparrisen. Spara lagen till såsen. Skär sparrisen i 3 cm långa bitar. Tillsätt sparrisen till köttet och rör om.
Skala och hacka löken.
Skölj och strimla paprikan.
Fräs lök och paprika i stekgrytan eller i en stekpanna och lägg över i till köttet.
Skala och pressa ner en liten vitlök samt rör om.
Rensa svamp och skär i skivor. Tillsätt den till köttet.
Strö mjölet över köttet samt rör om.
Tillsätt sparrislagen (ca 1-2 dl) samt grädden.
Rör om och koka ihop fläskfilégrytan ca 10 minuter.
Smaka av fläskfilégrytan med salt och svartpeppar.
Grytan kan du servera både till potatis, ris eller pasta.Grönsallad till vilket alternativ du än välje.
Eller varför inte kojkt broccolig och kokta grönsaker. Om du har potatis passar svart vinbärsgele bra till.
Jag har prövat ris och potati men aldrig pasta.
Nu har vintern kommit till Norrköping. Det var ett par tre år sedan vår stad vart klädd i vitt! Moses älskar det! Men jag är begränsat förtjust! Den enorma vitheten bländar mina få procent av syn så det blir tufft att vara ute. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | |||||||
|