Direktlänk till inlägg 23 juni 2014
Hittade denna på nätet "någonstans" förra sommaren.
Sedan har den ofta funnits på vårt bord, åtminstone sommartid.
Men med delikatesspotatis som finns året om kan man njuta den även på vintern.
Kan serveras till det allra mesta - men klarar sig också bra ensam.
Då blir det en vegtarisk måltid.
4 personer om det är middag när salladen ska serveras.
Minst dubbelt så många om det är buffébord.
2 kg färskpotatis eller delikatesspotatis)
2 msk olja
1 tsk flingsalt
4 st salladslökar
ca 20 st rädisor
1 dl grovhackad persilja
6 msk olja
2 msk vatten
2 msk vit balsamvinäger
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 tsk timjan
GÖR SÅ HÄR:
Blanda dressingen i en liten skål.
Häll i olja, vatten, vinäger, salt, svartpeppar och timjan.
Rör om och låt stå.
Skala eller skrapa potatisen.
Dela större potatis så att alla blir ungefär lika stora.
Picka med en tandpetare, gaffel eller liknande så att det blir små hål i potatisen för att dressingen senare ska tränga in.
Lägg potatisen i en långpanna och ringla över olja. Rör om så att det blir olja runtom potatisarna. Strö över flingsalt.
Stek i mitten av ugnen i 225 grader tills potatisen är mjuk, ca 30 minuter (hur lång tid det tar beror på potatisstorleken).
Öppna ugnsluckan några gånger under tiden och skaka plåten (eller rör om) så att potatisen rullar runt lite.
Ta ut ur ugnen och låt svalna.
Strimla salladslöken och halvera rädisorna. Hacka persiljan.
Blanda detta med potatisen och dressingen i en stor skål.
Låt detta stå ca 3 timmar så att smakerna tas upp av potatisen.
Potatissalladen kan serveras ljummen eller kall.
Denna sallad är både gluten och laktosfri.
Nu har vintern kommit till Norrköping. Det var ett par tre år sedan vår stad vart klädd i vitt! Moses älskar det! Men jag är begränsat förtjust! Den enorma vitheten bländar mina få procent av syn så det blir tufft att vara ute. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | |||||||||
|