Direktlänk till inlägg 8 juni 2017
å
Fick ett recept av en vän som jag prövade för en tid sedan. Hon har alltid gjort ett fint kuvert bredvid varje tallrik med receptet på de tman har på tallriken inlagt. Varje gång man är gäst hos henne är det likadant!
Det var verkligen underbart gott.
Vi äter mycket kyckling- både till vardag och fest!
Så vi är alltid på spaning efter nya recpt.
Detta är en klar nio-poängare på en skala från 1-10!
Man kan förstås göra som jag gjorde, dubbla receptet.
Det går utmärkt!
DETTA BEHÖVER DU HA HEMMA:
Till kycklingen
4 kycklingfiléer
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 matskedar smör
1 dl grovhackade valnötter
rivet skal av 1 st citron
Till avocadosåsen
1 st avokado
1 tsk pressad citronsaft
1 dl vatten
2 dl vispgrädde
2 msk konc kycklingfond
SÅ HÄR GÖR DU:
Vik ut fileérna och lägg i hackade valnötter .
Fäst ihop med en tandpetare
Bryn kycklingfiléerna i en stekpanna.
Lägg över dem i en ugnseldfast form
Små fina potatisar - hon föreslog färskpotatis men det är nog lite tidigt för det.
Dags att lägga dem i kastrullen strax innan du börjar steka kycklingen
Låt dem stå i ugnen i 220 grader om du har varmluftsugn, 225 om du har vanlig ugn i cirka 25 minuter
Under tiden gör du såsen:
Kärna ur, skala och mixa avokadon med citronsaft och vatten.
Koka upp grädde och kycklingfond i en kastrull.
Ta av från plattan och vispa ner avokadopurén strax innan servering.
Servera med sparris, färsk skivad lök och rårivna morötter.
Nu har vintern kommit till Norrköping. Det var ett par tre år sedan vår stad vart klädd i vitt! Moses älskar det! Men jag är begränsat förtjust! Den enorma vitheten bländar mina få procent av syn så det blir tufft att vara ute. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||||
|