Direktlänk till inlägg 1 juni 2008
Ska du kanske ha gäster idag och vet inte va ddu ska ha för efterrrätt?
Här är en garanterat god!
1 hg smör
1 hg hackade hasselnötter
1 dl strösocker
2 msk mjöl
2 msk mjölk
Konserverade päronhalvor
Låt alla ingredienser (utom päronhalvorna) koka upp i en kastrull på spisen.
När de är klara, häll såsen över päronhalvorna som ligger i en ugnssäker form (utan sås).
Låt alltsammans värmas i ugnen ca 10 minuter på 225-250 graders värme.
Serveras tillsammans med en gräddvaniljsås som är gjord på:
3 dl vispgrädde
1 pkt gammaldags vaniljglass
Vispa grädden nästan klart,
tillsätt glassen som fått stå framme en stund för att inte vara för hård. Vispa alltsammans till en fluffig sås och servera genast tillsammans med de varma päronhalvorna.
Smaskens har alla sagt som jag bjudit på denna efterrätt.
Tänk bara på att det inte finns några nötallergigier med i sällskapet.
OM det skulle vara så - ja då finns det ett annat recept med konserverade päron som är /nästan/ lika gott.
1 konserververad päronhalva per person
1 ask after eight
gräddglass.
Lägg de avrunna päronhalvorna på en plåt.
Placera en after eight fyrkant på varje.
In i ugnen som ska vara 225 grader.
Där ska det stå i ungefär 10-15 minuter.
Då bör chokladen ha smält ner runt päronhalvorna.
Servera varma med gräddglass
Nu har vintern kommit till Norrköping. Det var ett par tre år sedan vår stad vart klädd i vitt! Moses älskar det! Men jag är begränsat förtjust! Den enorma vitheten bländar mina få procent av syn så det blir tufft att vara ute. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 |
|||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 |
22 |
|||
23 |
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | |||||||||
|